Politika

Magyar Péternek meg sem fordul a fejében, hogy lemondjon mentelmi jogáról

Magyar Péternek meg sem fordul a fejében, hogy lemondjon mentelmi jogáról

Ráég a telefonlopási botrány

4 órája
Magyar Péternek meg sem fordul a fejében, hogy lemondjon mentelmi jogáról

A politikus a kampányban még eltörölte volna a mentelmi jogot, most mindent kitalál, hogy ne kelljen róla lemondania - számol be a Mandiner.


Magyar Péter vasárnap reggel újra jelentkezett Facebook-oldalán és a mentelmi jogának ügyében egy zsarolással állt elő: a Tisza Párt elnöke azt írta, csak akkor hajlandó lemondani a mentelmi jogáról, ha hazánk csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Ezzel mindössze annyi a baj, hogy az uniós szervezetnek az ég világon semmi köze egy olyan köztörvényes bűncselekményhez, amivel a politikust gyanúsítják - írja a portál.

Az Európai Ügyészség elsősorban az uniós pénzek védelmével foglalkozik, a hatásköre az uniós költségvetés kárára elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatos nyomozás, a vádhatósági eljárások lefolytatása és az elkövetők bíróság elé állítása. Így Magyar ügyével kapcsolatban nem szoroz az, hogy hazánkban van-e Európai Ügyészég vagy nincs, továbbá hazánk Alaptörvénye rendelkezik arról, hogy Magyarországon a vádmonopóliumot a magyar ügyészség gyakorolja, tehát Magyar még az Alaptörvényt is módosítaná. 

A kormánypártok már többször jelezték, hogy az Európai Ügyészség kérdése szuverenitási kérdés és nem akarják, hogy Brüsszelbe, azaz teljes egészében külföldre kerüljön a büntetőjogi főhatalom gyakorlásának lehetősége, mert az újabb beavatkozási lehetőséget biztosítana a magyar belpolitikába.

Magyar Péter bizonyára tisztában van vele, hogy olyat követel és olyannal zsarol, ami nem fog megvalósulni, ugyanis esze ágában sincs lemondani a mentelmi jogáról, amely mögé most a telefonlopási ügyben bújik.

A teljes cikk itt olvasható el

Nyitókép: Havran Zoltán

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.