Politika

Kiemelt figyelmet kapott Orbán Viktor Olaszországban

Kiemelt figyelmet kapott Orbán Viktor Olaszországban

Több gondolatát is kiemelte az olasz sajtó

2024. szeptember 7., szombat
Kiemelt figyelmet kapott Orbán Viktor Olaszországban

Részletesen foglalkozott az olasz sajtó a magyar miniszterelnök beszédével, amely pénteken az Európai Ház – Ambrosetti fórumán hangzott el. Értékelték a magyar kormányfő béketörekvésekre, a konfliktus diplomáciai rendezésére vonatkozó gondolatait.

 

Nemzetközi évadnyitó Olaszországban

Arról lapunk is hírt adott, hogy Orbán Viktor Cernobbióba utazott egy gazdasági fórumra, ahol politikusok és az üzleti élet képviselői is részt vettek, a magyar miniszterelnök pedig fel is szólalt.

Az olasz lapok szerint a magyar miniszterelnök nyilatkozatában elismerően szólt Giorgia Meloni olasz miniszterelnökről, ugyanakkor erősen odaszólt az európai parlamenti képviselővé választott Ilaria Salisnak és társainak - számol be a Magyar Nemzet.

 

Központi figyelmet kapott Orbán Viktor

A sajtó elsősorban Orbán Viktor béketörekvésekre vonatkozó gondolatait emelik ki, amelyek diplomáciai lépések elkezdéséről a párbeszéd elindításának szükségességéről szólnak.

A legtöbb lap hozta a magyar kormányfő kijelentését, azaz, hogy Giorgia Melonit keresztény testvérének nevezte, akivel együtt új korszakot nyithatnak. Korábban nem volt jelentősége ezeknek a típusú kapcsolatoknak az Európai Unió politikájában, de most egy új korszakhoz érkeztünk – írják a lapok.

 Az Il Libero napilap a magyar miniszterelnök által felhozott migrációval kapcsolatos problémákra reflektál, elismerve, hogy a migráció problémája szétdarabolja az Európai Unió struktúráját.

A teljes cikk itt olvasható el.

Címlapfotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.