Politika

Érdemes ezt aláírni, a jövőnket befolyásolja

Érdemes ezt aláírni, a jövőnket befolyásolja

A Homokhátság fontos problémája a tét

2024. szeptember 13., péntek
Érdemes ezt aláírni, a jövőnket befolyásolja

Mint arról beszámoltunk, Mihálffy Béla csütörtökön elkezdte gyűjteni az aláírásokat a Homokhátság vízvisszapótlásáért. Az országgyűlési képviselő a Délmagyarnak elmondta, hogy a rendkívüli időjárást mindannyian érzékeljük. Elég csak az idei nyárra gondolni, amikor egyik hőhullám érte a másikat. De már a telek is enyhék, és ez legalább annyira árt a mezőgazdaságnak, mint az aszályos forró nyarak. A céljuk az, hogy a mezőgazdaság számára tudják biztosítani a megfelelő vízmennyiséget.

Fotó: Mihálffy Béla Facebook-oldala.

A héten „Összefogás a Homokhátság vízpótlásának felgyorsításáért” címmel indítottunk aláírásgyűjtést. A Szeged melletti Homokhátság ugyanis régóta küzd a klímaváltozás miatt kialakult szárazsággal és vízhiánnyal. Egyelőre félsivatagos állapotok uralkodnak, de ha így haladunk, teljesen elsivatagosodik ez az országrész

– mondta a Délmagyarnak Mihálffy Béla arról, hogy miért tartja fontosnak az aláírásgyűjtést.

Az országgyűlési képviselő beszélt arról is, hogy a kialakult helyzet komolyan megnehezíti a Homokhátságon élők mindennapjait. Mihálffy Béla elmondta, hogy rendszeresen egyeztet a térség polgármestereivel, illetve a településeket járva a polgármesterek és az emberek első felvetett témája a vízpótlás problémája.

Ezért gondolom azt, hogy a vízpótlás kérdése politikán felül álló kérdés. A terület vízpótlását pedig a Duna és a Tisza vízbázisából lehetne megoldani. Mórahalmon pedig folyamatban van egy beruházás, ami jó példaként szolgálhat a Tiszából biztosított vízpótlásra

– mondta Mihálffy Béla.

A képviselő szerint mindezek mellett szükség van a meglévő infrastruktúra továbbfejlesztésére, amit hazai és uniós forrásokból lehetne megvalósítani.

Ezért is rendkívül fontos, hogy Brüsszel ne tartsa vissza a magyar gazdáknak járó támogatást. A héten egyeztettem Bóka János európai ügyekért felelős miniszterrel, aki biztosított arról, hogy támogat, és elmondta azt is, hogy a magyar uniós elnökség programjában is szerepel a fenntartható vízpótlás kérdése. De támogatásáról biztosított Lázár János miniszter úr is, vagyis a kormány is látja a problémát, és igyekszik mindent megtenni. Az aláírásgyűjtésnek az egyik célja, hogy az itt élőket összefogja, hogy közösen tegyünk a jövőnkért, illetve a térség megmaradásáért. Ezért is kérek arra mindenkit, hogy támogassák az ügyünket.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.