Politika

Azt akarják Brüsszelben, hogy hazánk is engedje be az illegális migránsokat

Azt akarják Brüsszelben, hogy hazánk is engedje be az illegális migránsokat

Ez növeli a feszültségeket az integráció területén

3 órája
Azt akarják Brüsszelben, hogy hazánk is engedje be az illegális migránsokat

Magyarországon nem tartózkodnak illegális migránsok, nincs meg az a háttér, amely terrorcselekmények előkészítését, terroristák elrejtőzését, titkos összeesküvő tevékenységet segítené - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.


Bakondi György kiemelte: a migrációval kapcsolatos magyar kormányzati tevékenység és a nyugat-európai között fontos különbség, hogy a magyar kormány a lakosság többsége által támogatott álláspontja szerint nem szabad illegális átlépőket beengedni a zöldhatáron, a menekültkérelmeket az Európai Unió határain kívül, Szerbiában, a magyar nagykövetségen lehet intézni.

Nyugat-Európában mindenkit beengednek, azt követően bírálják el a menekültkérelmeket. 

Ez növeli a feszültségeket az integráció területén, például a közbiztonság és a vallási kapcsolatok viszonylatában. Ki kellene utasítani azokat, akik nem jogosultak menekült státuszra, de ez rendkívül költséges és "nem is nagyon sikerül" – tette hozzá.

Ez a feszültség növeli az emberekben a félelmet, az idegességet, a bizonytalanságot, ami politikai hatásokkal járt, érezhetően megmutatkozott egyes közelmúltbeli választásokon - közölte.

A brüsszeli bürokrácia azt akarja, hogy Magyarország is engedje be az illegális migránsokat, itt bírálják el a kérelmeket, és azután irányítsuk vagy szállítsuk haza azokat, akik nem jogosultak menekültstátuszra, az Európai Unió Bírósága ítéletet is hozott ezért – emlékeztetett a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

 

Címlapkép: MTI/Ujvári Sándor

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.