Politika

Zsigó Róbert: az előrelépés a gyökereinkhez való visszatéréssel kezdődik

Zsigó Róbert: az előrelépés a gyökereinkhez való visszatéréssel kezdődik

2 órája
Zsigó Róbert: az előrelépés a gyökereinkhez való visszatéréssel kezdődik

Az előrelépés a gyökereinkhez való visszatéréssel kezdődik - mondta Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken a Pesti Vigadóban, ahol állami és kulturális kitüntetéseket adtak át augusztus 20. alkalmából.

 

Zsigó Róbert beszédében kiemelte: sorsunk és feladatunk, hogy megőrizzük és gyarapítsuk azt a mérhetetlen mennyiségű szellemi és kulturális értéket, amelyet ezer év alatt gyűjtött és gazdagított az előttünk járó nemzedékek sora.

Hozzátette: ez az a közös szellemi és kulturális értéktár, amely bennünket magyarokká tesz és összekapcsol, éljünk bárhol is a világban.

Zsigó Róbert és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár augusztus 20. alkalmából Magyar Arany Érdemkeresztet, Magyar Ezüst Érdemkeresztet, Magyar Bronz Érdemkeresztet, Móra Ferenc-díjat, Pauler Gyula-díjat, Szinnyei József-díjat, Bánffy Miklós-díjat, Bessenyei György-díjat, Csokonai Vitéz Mihály-díjat, Martin György-díjat, a Népművészet Ifjú Mestere díjat és Pro Cultura Hungarica díjat adott át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.