Politika

Szeptember végén indul a politikai szezon a Tisztelt Házban

Szeptember végén indul a politikai szezon a Tisztelt Házban

Az első parlamenti ülést idén is megelőzi majd a kötcsei piknik.

2 órája
Fotó: Teknős Miklós
Szeptember végén indul a politikai szezon a Tisztelt Házban

Hamarosan megkezdődik az őszi politikai szezon, amelynek egyik legfontosabb eseménye az Országgyűlés nyitó ülése.

Fotó: Teknős Miklós. 

 

A parlament őszi ülésszakának az első napján hagyományosan felszólal Orbán Viktor miniszterelnök, aki tájékoztatja a képviselőket a két ülésszak között lezajlott kormányzati munkáról. Ezt követően a frakcióvezetők reagálnak az elhangzottakra, amire a kormányfő viszonválaszt ad. 

A parlamenti nyitányhoz tartozik, hogy ilyenkor szokták tartani az ülésszak során az első azonnali kérdések óráját, amelyen rendre részt vesz Orbán Viktor, aki válaszol a parlamenti frakciók tagjai által felvetett témákra.

Jellemzően a parlamenti ülésszak kezdete előtt tartják a kormánypártok a kihelyezett frakcióülésüket, amelyen a frakció tagjai előtt a miniszterelnök is felszólal. Az általában kétnapos tanácskozáson történtekről sajtótájékoztatón számol be Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.