Politika

Németh Szilárd: A rezsicsökkentés fenntartása rendkívül sikeres

Németh Szilárd: A rezsicsökkentés fenntartása rendkívül sikeres

A kormánybiztos elmondta, hogy a brüsszeli elhibázott szankciós politika, ami egész Európát sújtotta, nem érte el a magyar családokat.

2 órája
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Németh Szilárd: A rezsicsökkentés fenntartása rendkívül sikeres

Folyamatosan Európa legolcsóbb háztartási energiaszolgáltatását kapták a magyar családok – fogalmazott Németh Szilárd az Energiaügyi Minisztériumban tartott sajtótájékoztatóján.

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert. 

 

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos elmondta, hogy az átlagfogyasztást tekintve 181 ezer forintot tudtak megspórolni a háztartások. Jelezte, hogy Brüsszel többször támadta hazánkat a rezsicsökkentés miatt, amiben a magyar baloldal is partner volt. Ismertette azt is, hogy a rendszerhasználati díj tekintetében is Magyarország az egyik legolcsóbb.

Eddig egyetlen háztartás sem kérte, hogy piaci alapon szeretnének rezsit fizetni, ahogy a baloldalról sem jelezték

– tette hozzá.

Németh Szilárd elmondta, hogy az árszerkezet átalakítása nem várt eredményeket hozott, mivel az emberek elkezdtek spórolni, anélkül a kormány tanácsot adott volna nekik, mint ahogy az több nyugati országban is történt. Emlékeztetett az olyan intézkedésekre, mint amikor a kormányzati épületekben 2022 és 2023 során 18 Celsius-fokban maximálták a hőmérsékletet. Szót ejtett arról is, hogy a nagycsaládos kedvezményben több mint 62 ezer ügyfél részesül.

Az elmúlt két évben a rezsicsökkentés fenntartása rendkívül sikeres volt. A háborúpárti Brüsszelnek az elhibázott szankciós politikája, ami egész Európát sújtotta, nem érte el a magyar családokat. Azonban a veszély nem múlt el

– húzta alá a kormánybiztos.

Jelezte, hogy az Európai Unió az országspecifikus jelentésében is a rezsicsökkentést kritizálták. Leszögezte, hogy az energiaellátás biztonságát is garantálni kell, amit komolyan veszélyeztet, hogy Ukrajna korlátozta a Lukoil olajexportját Magyarország és Szlovákia irányába.

Mindenféleképpen biztosítanunk kell a magyar családok energiaellátását

– rögzítette Németh Szilárd.

 

(Forrás: Magyar Nemzet)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.