Politika

Koncz Zsófia: Tegyünk együtt az idős emberekért! (Videó)

Koncz Zsófia: Tegyünk együtt az idős emberekért! (Videó)

Augusztus 30-ig még lehet jelentkezni az Idősbarát Önkormányzat Díj felhívásra.

2 órája
Fotó: Észak-Magyarország/Vajda János
Koncz Zsófia: Tegyünk együtt az idős emberekért! (Videó)

A kormány célja, hogy a családpolitikán keresztül is támogassa az időseket, ezért is hirdette meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) idén is az Idősbarát Önkormányzat Díj felhívását – közölte a tárca családokért felelős államtitkára a Facebook-oldalára feltöltött videójában szombaton.

 

Koncz Zsófia elmondta, ezzel az idős emberekért kiemelkedő munkát végző önkormányzatokat kívánják elismerni.

Úgy fogalmazott, az idősek egy élet munkájával megteremtették a jelent a fiatalabb generációk számára.

 

A pályázatok minden évben jól mutatják, a helyi közösségek milyen kreatív ötletekkel tudják segíteni a 65 év felettieket abban, hogy időskorukban is aktív és közösségi életet tudjanak élni – fűzte hozzá.

Az idei felhívás kiemelt figyelmet fordít a demenciával élő idősekre, ezért olyan önkormányzati intézkedéseket is szeretnének díjazni, melyek segítik a demencia miatt fokozott figyelmet igénylőket, illetve a generációk közötti kapcsolatok erősítését – ismertette az államtitkár.

A pályázati felhívás a kormany.hu oldalon érhető el, beadási határideje augusztus 30.

Várjuk az önkormányzatok jelentkezését, tegyünk együtt az idősekért, akiknek minden magyar család nagyon sokat köszönhet

 – mondta Koncz Zsófia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.