Politika

Felfüggeszthetik Dobrev Klára mentelmi jogát

Felfüggeszthetik Dobrev Klára mentelmi jogát

9 órája
Felfüggeszthetik Dobrev Klára mentelmi jogát

Gyurcsány Ferenc feleségét még márciusban perelte be Áder János húga, Pölöskei Gáborné Áder Annamária. A bíróság most indítványozta az Európai Parlament elnökénél, hogy Dobrev Klára mentelmi jogát függessze fel. Az Európai Parlament Jogi Bizottság vizsgálja majd az indítványt – írja a Magyar Nemzet.

Fotó: Purger Tamás/MTI

 

A cikk arról számol be, hogy a bíróság felfüggesztette a rágalmazás vétsége miatt Pölöskei Gáborné Áder Annamária által Dobrev Klára ellen indított büntetőeljárást és indítványozta az Európai Parlament elnökénél, hogy a politikus mentelmi jogát függessze fel. Ez a bíróság augusztus 29-i keltezésű végzéséből derült ki, amely az Index birtokába került.

Az előzményekkel kapcsolatosan a Magyar Nemzet felidézi, hogy 

Áder János testvére még ez év márciusában tett magánindítványként feljelentést nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt Dobrev Klára ellen, mivel a politikus azt állította, hogy Pölöskeiné Áder Annamária is bűnös egy pedofilbotrányban, mondván a volt államfő húga a főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának a vezetőjeként tudott a bicskei pedofil igazgatóról, ennek ellenére mégsem tett semmit.

Ezt a volt államfő testvére egyértelműen rágalmazásként értelmezte, mivel a főosztály vizsgálata után, 2011. szeptember 28-án írásbeli feljegyzésben tájékoztatta a főjegyzőt és az aljegyzőt a bejelentésről, valamint arról, hogy az általa vezetett főosztály büntetőfeljelentés előkészítését kezdte meg.

A bíróság indítványát Dobrev Klára mentelmi jogának felfüggesztésére az Európai Parlament elnöke plenáris ülésen jelenti majd be, az indítványt pedig a Jogi Bizottsághoz utalja. A bizottság az Európai Parlament eljárási szabályzata alapján a kérelmet „haladéktalanul, de összetettségére figyelemmel” vizsgálja majd, időbeli korlát nélkül.

Dobrev Klárát meghallgatja majd a bizottság, lehetősége lesz előterjeszteni az általa a tárgyhoz tartozónak ítélt bármely iratot vagy egyéb írásos bizonyítékot, de ezenkívül nem vehet részt a mentelmi joga felfüggesztésére vagy fenntartására irányuló kérelemmel kapcsolatos vitán.

Az eredeti cikket a további részletekkel ITT olvashatja el. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.