Politika

Újabb jobboldali EP-frakció jön létre, amiben a Mi Hazánk is részt vesz

Újabb jobboldali EP-frakció jön létre, amiben a Mi Hazánk is részt vesz

2024. július 10., szerda
Újabb jobboldali EP-frakció jön létre, amiben a Mi Hazánk is részt vesz

"Ma Brüsszelben, az Európai Parlamentben, a szövetségeseinkkel megalakítjuk az új európai pártcsaládot" - jelentette be Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom párt elnöke a közösségi oldalán szerdán.

 

Toroczkai László, az X-en közzétett üzenetében úgy fogalmazott: 

olyat teszünk ma, ami még nemzeti radikálisnak mondott magyar pártnak sohasem sikerült. Brüsszelben, az Európai Parlamentben, a szövetségeseinkkel megalakítjuk az új európai pártcsaládot, az EP új frakcióját.

Közölte: az új európai szövetségnek tavaly Budapesten tették le az alapjait, majd a Szófiai Nyilatkozattal megerősítették.

Európa ellenségeivel nem egyezkedni akarunk, nem kéredzkedünk be hozzájuk, hanem le akarjuk őket győzni

- tette hozzá üzenetében a pártelnök.

A német Alternatíva Németországért (AfD) párt szerdán jelentette be, hogy elegendő partnert talált saját frakció alakításához az Európai Parlamentben. A parlamenti frakciót egyelőre kilenc uniós tagország 28 képviselője alkotja. A frakcióban az AfD mellett a Mi Hazánk Mozgalom, a Visszahódítás (Reconquete) Franciaországból, a Szabadság és Függetlenség Konföderáció (Konfederacja) Lengyelországból, az Újjászületés Bulgáriából, a Se Acabó La Fiesta Spanyolországból, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Párt (SPD) Csehországból, a Köztársaság (Republika) Szlovákiából és a Nép és Igazságosság Unió Litvániából vesz részt.

Az AfD a frakciónak a Szuverén Nemzetek Európája nevet javasolja adni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.