Politika

Törökország bevonulhat Izraelbe

Törökország bevonulhat Izraelbe

Recep Tayyip Erdogan azzal fenyegetőzött, hogy Törökország bevonulhat Izraelbe, hogy támogatást nyújtson a palesztinoknak.

2 órája
Fotó: MTI/AP/Pétrosz Karadzsiasz
Törökország bevonulhat Izraelbe

A török elnök kijelentette, hogy országa bevonulhat Izraelbe, ahogyan azt korábban Líbiában és Hegyi-Karabahban tette, bár nem fejtette ki, milyen beavatkozást javasol. Erről írt a Reuters brit hírügynökség. Recep Tayyip Erdogan hevesen bírálta Izrael gázai offenzíváját.

Recep Tayyip Erdogan, Törökország elnöke beszél a Ciprus északi része török megszállásának 50. évfordulóján rendezett katonai díszszemlén a két részre osztott Nicosia török felében 2024. július 20-án. (Fotó: MTI/AP/Pétrosz Karadzsiasz)
Recep Tayyip Erdogan, Törökország elnöke beszél a Ciprus északi része török megszállásának 50. évfordulóján rendezett katonai díszszemlén a két részre osztott Nicosia török felében 2024. július 20-án (Fotó: MTI/AP/Pétrosz Karadzsiasz)

 

Nagyon erősnek kell lennünk, hogy Izrael ne tegye meg ezeket a dolgokat Palesztinával

 – mondta az államfő, aki hozzátette, hogy nincs ok arra, hogy ne tegyenek ilyen lépéseket.

 

Erdogan kijelentéséről cikkezett a The Times of Israel izraeli hírportál is. A tudósítás mellé azonban a médium megjegyezte, Törökország tagja a NATO-nak, amely magában foglalja az Egyesült Államokat, Kanadát, az Egyesült Királyságot, Németországot és Izrael más közeli szövetségeseit is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.