Politika

Szijjártó Péter kérdőre vonta az Európai Bizottságot

Szijjártó Péter kérdőre vonta az Európai Bizottságot

Kemény kérdést szegezett Szijjártó Péter Ursula von der Leyennek.

3 órája
Fotó: Szijjártó Péter/ Facebook
Szijjártó Péter kérdőre vonta az Európai Bizottságot

Immáron több mint egy hét telt el azóta, hogy Szlovákiával közösen kezdeményeztük az Európai Bizottság fellépését Ukrajnával szemben az olajszállítások tiltása miatt. Eltelt több mint egy hét és az Európai Bizottság nem tett semmit – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Fotó: Szijjártó Péter/ Facebook. 

 

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, 

hiába két uniós tagország energiabiztonságának veszélyeztetése, hiába az EU–Ukrajna társulási megállapodás kristálytiszta megsértése, Brüsszel hallgat.

A tárcavezető szerint két lehetőség van. Vagy az, hogy az Európai Bizottság annyira gyenge, hogy képtelen érvényt szerezni két tagállam alapvető érdekének egy tagjelölttel szemben. Vagy az, hogy 

nem is Kijevben, hanem Brüsszelben találták ki az egészet, nem is az ukrán kormány, hanem az Európai Bizottság akarta, hogy zsarolják meg a két békepárti, fegyverszállításokat elutasító országot.

Szijjártó Péter ugyanakkor kiemelte, az Európai Bizottságnak és személyesen Ursula von der Leyen elnöknek azonnal színt kell vallania: 

Brüsszelből kérték-e az olajszállítás tiltását Kijevtől? S ha nem, akkor miért nem lépett semmit több mint egy hét alatt az Európai Bizottság?

– fogalmazott a Szijjártó Péter.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.