Politika

Óriási dicséretet kapott Brüsszelből Orbán Viktor

Óriási dicséretet kapott Brüsszelből Orbán Viktor

2024. július 12., péntek
Óriási dicséretet kapott Brüsszelből Orbán Viktor

Egy dolog miatt lehetséges, hogy csak a magyar miniszterelnök tud kiállni a béke mellett – mindezt pedig a kormány egyik leghangosabb brüsszeli kritikusa vallotta be.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

Orbán Viktor egy nagyon egyszerű oknál fogva kezdett bele a békemisszióba, mégpedig azért, mert megteheti – írja az Euractiv.

A lap szerint nem kizárt, hogy még nem jött el a tárgyalások ideje, viszont Orbán Viktorral ellentétben más európai vezető nem lenne képes ilyen nyíltan kiállni a béke mellett.

Ursula von der Leyen például még mindig azzal van elfoglalva, hogy újra az Európai Bizottság elnöke legyen. Emmanuel Macron francia elnök pedig a lap szerint saját magát lőtte lábon az előrehozott választások kiírásával, Olaf Scholz pedig szintén meggyengült Németországban.

A lap megjegyezte, hogy a magyar miniszterelnökkel ellentétben más európai vezetőnek nincs megfelelő tekintélye egy ekkora jelentőségű küldetéshez.

Az Euractiv végül megjegyezte, hogy Oroszország jelenleg rossz állapotban van, így Vlagyimir Putyinnak érdeke, hogy rövidesen befejeződjön a háború.

Ukrajna újra elkezdte keresni a lehetőséget, hogy felvegyék a kapcsolatot Oroszországgal az orosz-ukrán háború békés rendezése érdekében. Ennek ellenére az oroszok nagyon hamar lecsavarták Zelenszkij mestertervét - írja a Mandiner.

Oroszország nem vesz részt Ukrajna tervezett második békecsúcsán

– számolt be róla a Kyiv Independent. Erről a lap beszámolója szerint Mihail Galuzin orosz külügyminiszter-helyettes beszélt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.