Politika

Orbán Viktor találkozik Marcel Ciolacuval

Orbán Viktor találkozik Marcel Ciolacuval

A magyar miniszterelnök tusványosi előadása előtt a szomszédos ország kormányfőjével egyeztet.

2024. július 25., csütörtök
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Orbán Viktor találkozik Marcel Ciolacuval

A Maszol értesülései szerint hamarosan Bukarestben egyeztet a két miniszterelnök. A mostanihoz hasonló jellegű találkozóra tavaly is sor került. Akkor Orbán Viktor és Marcel Ciolacu egy nappal a magyar kormányfő tusványosi látogatása előtt együtt ebédelt a román fővárosban.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán. 

 

Az informális találkozón akkor jelen volt Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és Sorin Grindeanu közlekedési miniszter is. A mostani egyeztetésnek különös jelentőséget ad, hogy jelenleg Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnökségét.    

Mint a lap fogalmaz, a tusnádfürdői szabadegyetemen egyébként idén is nagy hangsúlyt kapnak a politikai és közéleti előadások, a négy nap alatt több magyarországi és romániai magyar politikus is jelen lesz, köztük Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a kormány számos tagja, Kelemen Hunor, RMDSZ-elnöke és a szövetség számos politikusa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.