Politika

Orbán Viktor: Magyarországon sem szükséges, hogy adó legyen a borravalón

Orbán Viktor: Magyarországon sem szükséges, hogy adó legyen a borravalón

A miniszterelnök beszámol a legfrissebb kormányzati döntésekről.

2 órája
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Orbán Viktor: Magyarországon sem szükséges, hogy adó legyen a borravalón

A magyar elnökség központi témája az európai versenyképesség javítása, ennek érdekében Magyarország versenyképességi paktumot terjeszt elő - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
 

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán. 

 

A kormányfő kifejtette: november 8-án Budapesten tanácsülést tartanak a témában, és ott versenyképességi paktumot terjeszt elő, amiről már tárgyalt a franciákkal, olaszokkal, németekkel.

Vannak jó kiinduló anyagok és lesz egy olyan, az európai gazdaság képességeit, versenyképességét javítani tudó magyar javaslat az asztalon, amit november 8-án el tudnak fogadni. Ez reményeik szerint nyit egy új fejezetet és kijavítja az eddigi hibákat - mutatott rá Orbán Viktor.

A versenyképesség fontos dolog, azt jelenti, hogyan élünk: ha versenyképesek vagyunk, akkor jól élünk, ha nem vagyunk versenyképesek, akkor rosszul élünk. Ha nem vagy versenyképes, akkor az általad előállított termékeket nem tudod eladni a világban - fogalmazott.

Hivatkozva a témában készült jelentésre, rámutatott: ebből a szempontból baj van. Nekünk olcsóbban, jobb minőséget és korszerűbben kell termelnünk Európában, mint ahogy eddig tettük - rögzítette a miniszterelnök.

Az asztalfiókban van a békeköltségvetés

Amikor a béke mellett állunk és a békéért dolgozunk, akkor Magyarország mellett állunk és Magyarországért is dolgozunk - hangsúlyozta a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán Viktor rámutatott, ha béke van, abban a pillanatban egy más gazdasági helyzetben találja magát Magyarország, sokkal több lehetőséget tudnak kinyitni az emberek számára. Jelezte, hogy egészen addig, amíg háborús idők vannak, háborús költségvetést kell készíteni, "ha békét tudunk teremteni, akkor jön a békeköltségvetés".

A miniszterelnök példaként említette: ha a 2025-ös évben már békeköltségvetést tudnának készíteni, ami "bent van az asztalfiókban a legfontosabb pontjait illetően", az körülbelül megkétszerezné a magyar gazdaság idei növekedését. "Ennyit számít a háború vagy a béke kérdése" - mutatott rá.

Tűrhetetlen és következményekért kiált a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás

Orbán Viktor hangsúlyozta: a gyermektáborok szervezői felelősséggel tartoznak a szülőknek a rájuk bízott gyerekekért, vállalják, hogy vigyáznak rájuk, gondoskodnak róluk, és arról is, hogy hasznosan töltsék az időt.
    

A kormánynak az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni - és itt láthatóan nem tudtak megfelelni -, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni

 - jelentette ki.

Hozzátette: nem fordulhat elő, hogy egy táborban egy felnőtt bántsa a gyerekeket.

Magyarországon sem szükséges, hogy adó legyen a borravalón

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta: az ellene elkövetett merénylet előtt két nappal tárgyalt Donald Trumppal többek között gazdasági kérdésekről is, és volt néhány olyan pontja a programjának, amit "örömest" hozna át Magyarországra már a következő évben. 

Itt, Magyarországon sem látom annak szükségét, hogy a borravalót adóztatni kellene

 - mondta a miniszterelnök. Hozzátette: folyamatosan kapnak gondolatokat Donald Trump gazdasági programjából, ilyen a "ne legyen adó a borravalón című javaslat" is, de ezen kívül más is lesz még, és erről elég alaposan beszéltek is Trumppal.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.