Politika

Menczer Tamás: Orbán Viktor a lehető legtöbbet tette a békéért

Menczer Tamás: Orbán Viktor a lehető legtöbbet tette a békéért

2024. július 6., szombat
Menczer Tamás: Orbán Viktor a lehető legtöbbet tette a békéért

Orbán Viktor a lehető legtöbbet tette a békéért, rajta kívül senki más nem lett volna képes az Európai Unióban arra, hogy négy napon belül Ukrajna és Oroszország elnökével is tárgyaljon - hangsúlyozta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán péntek este.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien

 

Menczer Tamás úgy fogalmazott: Orbán Viktornak köszönhetően egész Európa komoly lépést tett a béke irányába. A jelenlegi a helyzetben nem lehet többet tenni annál, amit a magyar kormányfő tett - emelte ki.

A kommunikációs igazgató kijelentette: tárgyalás nélkül nincs béke, ezért a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani.

Ha nem állunk szóba egymással, akkor nem lesz béke

 - figyelmeztetett.

Menczer Tamás szerint amit Orbán Viktor tesz, az békemisszió. Elmegy minden érintett félhez, hogy egészen pontosan megértse az álláspontjukat, és megkérdezze, az adott fél meddig hajlandó elmenni a kompromisszum érdekében - magyarázta, hozzátéve: a kormányfő beszámol ezekről a tárgyalásairól az Európai Tanácsnak.

Kitért arra is: Orbán Viktor nem az Európai Unió nevében tárgyal az oroszokkal és az ukránokkal. Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, és tény, hogy Magyarország jelenleg betölti az Európai Unió soros elnöki posztját - mondta.

Menczer Tamás úgy fogalmazott: Orbán Viktor az, aki mindenkivel beszélni tud. Például Donald Trumppal is - tette hozzá, megjegyezve: alapvető érdekünk, hogy az Egyesült Államokat békepárti elnök vezesse, Donald Trump pedig békepárti.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Hangsúlyozta, hogy az oroszok és ukránok mellett "még egy nemzet fiai és lányai halnak meg a háborúban: magyarok."

Mi pontosan tudjuk, hogy miről van szó. Azt akarjuk, hogy az öldöklésnek, a háborúnak legyen vége

 - jelentette ki.

A moszkvai látogatása miatt a miniszterelnököt ért támadásokkal kapcsolatban megjegyezte: voltak és vannak is háborúpártiak, akik nyomást akarnak Magyarországra gyakorolni, de Európa érdeke a béke.

Azzal összefüggésben, hogy a moszkvai látogatás miatt meghiúsulhat az Európai Bizottság budapesti útja, Menczer Tamás azt mondta, ez a bizottság "szokásos szereptévesztése." Hozzátette: a bizottságnak nem is kellene politizálnia, hiszen eredetileg nem politikai, hanem operatív testület.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.