Politika

Magyarország a német címlapon: „Nem is olyan rossz!"

Magyarország a német címlapon: „Nem is olyan rossz!"

2024. július 9., kedd
Magyarország a német címlapon: „Nem is olyan rossz!"

A Die Welt véleménycikke szerint Orbán Viktor megérdemel egy esélyt, hiszen a török elnökön kívül ő az egyedüli NATO-kormányfő, aki jó kapcsolatokat ápol Kínával és Oroszországgal is.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Magyarország kormányfője, Orbán Viktor egy interjúmaratonon van túl – olvasható a Die Welt címlapján megjelent véleménycikkben, amely szerint „az akciója nem is olyan rossz".

Kiérdemelt egy esélyt az ingadiplomáciájával, hogy talán sikerül tűzszünetet elérnie Ukrajnában. Erdogan török elnök mellett Orbán Viktor az egyetlen olyan NATO-kormányfő, akinek jó kapcsolatai vannak Kínával és Oroszországgal is

– írja Christoph B. Schiltz, aki hozzátette, Orbán Viktor a Patrióták Európáért EP-frakció létrehozásával meghatározó szerepet játszik majd az Európai Parlament harmadik legnagyobb erejének irányításában.

A Weltnek adott exkluzív interjújában Orbán Viktor úgy fogalmazott, primitív megközelítés az Európai Unió politikusainak azon érvelése, hogy az ilyen utazások, mint az övé Oroszországba, megosztják Európát. A lap olvasói eközben nem győzik dicsérni a „démonizált" miniszterelnök békemisszióját, mondván, a saját külügyminiszterüknek is ez lenne a feladata, mégis csak a magyar kormányfő képes minden oldallal tárgyalni.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.