Politika

Francia lap: Orbán vissza akarja adni Európa nagyságát

Francia lap: Orbán vissza akarja adni Európa nagyságát

2024. július 6., szombat
Francia lap: Orbán vissza akarja adni Európa nagyságát

A Le Figaro végül megjegyezte: „várjuk a folytatást”.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

 

A Le Figaro online felülete arról cikkezett, hogy az Európai Unió vezető pozícióról szóló nagykoalíciós megállapodásnál két dolgot nem vettek figyelembe. Egyrészt azt, hogy a július 18-ra kitűzött szavazás előtt még nemzetgyűlési választásokat tartanak Franciaországban, másrészt, hogy az EP-választási eredményekkel a Giorgia Meloni (olasz kormányfő) vezette ECR megelőzte Emmanuel Macron (francia elnök) Renew-ját.

A cikk szerint a nagykoalíciós döntésnél még valakit nem vettek figyelembe: Orbán Viktort.

A magyar kormányfő múlt héten Párizsban mutatta be „stratégiainak” szánt elnöki programját az Európai Unió Tanácsának élén. Ehhez Donald Trumptól (volt amerikai elnök) kölcsönzött szlogent: „Tegyük újra naggyá Európát!”. Majd Bécsben bejelentette a „Patrióták Szövetségét” az osztrákok, magyarok és csehek részvételével. A lap végül megjegyezte: „várjuk a folytatást”.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.