Politika

Ez a feladata Magyarországnak Orbán Viktor szerint

Ez a feladata Magyarországnak Orbán Viktor szerint

Az EU célja a nemzetállamok felszámolása.

4 órája
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/ Fischer Zoltán
Ez a feladata Magyarországnak Orbán Viktor szerint

– Az igazi feladat Magyarország számára az, hogy megpróbáljuk újra megérteni a Nyugatot, ugyanis mi, közép-európaiak a Nyugatot irracionálisnak látjuk – erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn, a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján. Elmondta, az ellentétet talán abban kell keresni, hogy Közép-Európa világképe a nemzetállamok fogalmán nyugszik, közben a Nyugat úgy gondolja, hogy ezek már nem léteznek többé.

Kiemelte, hogy a nemzetállamoknak biblikus alapja is van, ezt a felfogást és a többi megközelítést azonban tagadja a Nyugat. Szerintük a nemzetállamok nem léteznek, és más fontos – például a migrációs – kérdésben is teljesen másképpen gondolkodnak. A kormányfő beszédében rámutatott: miközben Európa keleti felén keresztény emberek százezerszámra gyilkolják egymást, addig a nyugati kontinensrészeken százezerszám engednek be idegen civilizációban élő embereket.

Ez a mi nézőpontunkból maga az abszurditás, ez a nézőpont fel sem vetődik tőlünk nyugatabbra

 – jegyezte meg a kormányfő, hozzátéve, az Európai Unió ezt nemcsak így gondolja, hanem deklarálja is, céljuk ezzel pedig a nemzet meghaladása és a nemzetállamok szuverenitásának átadása Brüsszelnek.

 

Orbán Viktor szerint a Nyugat már nem érti a nemzetállamok létének fontosságát (Forrás: Facebook/Orbán Viktor) 

 

Párhuzam az Egyesült Államokkal

Orbán Viktor szerint az Egyesült Államokban is hasonló csata zajlik, ezért óriási az amerikai elnökválasztás tétje. Donald Trump republikánus elnökjelölt azt tűzi ki célul, hogy az amerikai népet a posztnemzeti liberális állapotból visszahozza a nemzetállami állapotba.

Ezért akarják megakadályozni, hogy Donald Trump el tudjon indulni a választáson. Ezért akarják börtönbe zárni, veszik el a vagyonát, és ha ez nem segít, ezért akarták megölni

– hangsúlyozta, hozzátéve: pénteken beszélt a korábbi elnökkel, aki üdvözölte a tábor résztvevőit. A posztnemzeti állapot demokráciát megrengető politikai következményeként tért ki a miniszterelnök az elitizmus és a populizmus politikai problémájára.

Az elitek elítélik a népet, amiért a jobboldal irányába sodródik, a nép érzéseit és gondolatait idegengyűlölőnek, homofóbnak és nacionalistának minősítik. A nép válaszul azzal gyanúsítja az elitet, hogy nem azzal foglalkozik, ami neki fontos, hanem valami esztelen globalizmusba süllyed

– mondta Orbán Viktor, aki szerint ez felveti a képviseleti demokrácia problémáját is: az elit nem akarja képviselni az embereket, sőt büszke is erre, miközben a nép nincs képviselve. Az elitek számára kizárólag a diplomások értékei elfogadhatóak. Ennek következménye, hogy Brüsszel továbbra is egy liberális oligarchia megszállása alatt van. Ez a balliberális elit valójában a transzatlanti elitet szervezi, nem európai, hanem globális, nem nemzetállami, hanem föderális, és nem demokratikus, hanem politikus – szögezte le a kormányfő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.