Politika

A világ vezetőinek egy része úgy tesz, mintha Biden hős lenne, és nem egy alkalmatlan vezető

A világ vezetőinek egy része úgy tesz, mintha Biden hős lenne, és nem egy alkalmatlan vezető

2 órája
Fotó: PBS
A világ vezetőinek egy része úgy tesz, mintha Biden hős lenne, és nem egy alkalmatlan vezető

Néhány baloldali politikai vezető azért kezdte el dicsérni az Egyesült Államok jelenlegi vezetőjét, mert az elnökjelöltségtől való visszalépésével valamiféle felelősségteljes döntést hozott, holott már évek óta világosan és egyértelműen látszott, hogy egyszerűen csak nem tudta már ellátni a feladatát.

Fotó: PBS. 

 

Bidennek „köszönhetően a transzatlanti együttműködés szoros, a NATO erős, az USA pedig jó és megbízható partnerünk. Döntése, hogy nem indul újra, elismerést érdemel” - tette közzé Olaf Scholz német kancellár az X-en.

Keir Starmer, az Egyesült Királyság miniszterelnöke kijelentette, hogy „tiszteletben tartja” Joe Biden döntését, és „várakozással tekint” a közös munka elé az elnökség hátralévő részében. „Tudom, hogy Biden elnök úr, ahogyan egész figyelemre méltó karrierje során tette, azon az alapon hozta meg döntését, hogy szerinte mi szolgálja az amerikai nép érdekeit” - tette hozzá Starmer.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök az X-en azt írta: „Évek óta ismerem Biden elnököt. Nagyszerű ember, és mindent, amit tesz, a hazája iránti szeretet vezérli. Elnökként a kanadaiak partnere - és igaz barátja.” „Biden elnök úrnak és a First Lady-nek: köszönöm.”

Donald Tusk lengyel miniszterelnök az X-en azt írta, hogy Biden sokszor hozott olyan nehéz d„"Tudom, hogy Önt is ugyanezek a motivációk vezérelték, amikor bejelentette végső döntését. Valószínűleg ez volt élete legnehezebb döntése.”

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „kemény, de erős” döntésnek nevezte Joe Biden lemondását a jelöltségről. Bejegyzésében Zelenszkij azt írta: „Mindig hálásak leszünk Biden elnök úr vezetéséért. Támogatta országunkat a történelem legdrámaibb pillanatában, segített megakadályozni, hogy Putyin megszállja országunkat, és továbbra is támogatott minket ebben a szörnyű háborúban. A jelenlegi helyzet Ukrajnában és egész Európában nem kisebb kihívás, és őszintén reméljük, hogy Amerika további erős vezetése megakadályozza, hogy az orosz gonosz sikerrel járjon, vagy hogy agressziója kifizetődő legyen.”

Petr Fiala cseh miniszterelnök szerint Biden „kétségtelenül egy olyan államférfi döntését hozta meg, aki évtizedek óta szolgálja hazáját.” 


(Forrás: Magyar Nemzet)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.