Politika

A szuverenitás mellett és az illegális bevándorlás ellen emelt szót a Patrióták Európáért EP-frakció

A szuverenitás mellett és az illegális bevándorlás ellen emelt szót a Patrióták Európáért EP-frakció

Megtartotta első sajtótájékoztatóját a Patrióták Európáért EP-frakció

2024. július 8., hétfő
A szuverenitás mellett és az illegális bevándorlás ellen emelt szót a Patrióták Európáért EP-frakció

Az Európai Unió tagországainak szuverenitása és identitása mellett, az illegális bevándorlás ellen emeltek szót a Patrióták Európáért EP-frakciót alkotó tömörülés résztvevői a frakció hétfői alakulóülését követő sajtótájékoztatón.

 

 

A megalakulást Jean-Paul Garraud, a frakcióelnökké választott, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) színeiben politizáló Jordan Bardella nevében történelminek nevezte, kiemelve: a frakció tagjai elleneznek minden olyan lépést, amely oda vezetne, hogy az Európai Unió egyfajta tagországok feletti "szuperállammá" váljon.

Mint mondta, keményen dolgoztak a frakció megalakulásáért, a többi között a Jean Marine le Pen vezette francia Nemzeti Tömörülés (RN) is, amely 30 képviselőt adott az új frakciónak.

Olyan Európai Uniót akarunk, amely ragaszkodik azokhoz az alapokhoz, amelyeket alapítói tettek. Készek vagyunk együttműködni, azonban minden tagállam identitását és szuverenitását tiszteletben tartjuk

- szögezte le.

Hozzátette: szembe fognak szállni az Európai Bizottság és az Európai Parlament részéről tapasztalható minden hegemonista törekvéssel, valamint küzdeni fognak az illegális migráció ellen.

Aláhúzta: elképzelhető, hogy a Patrióták Európáért a jövőben tovább bővül majd.

A sajtótájékoztatón felszólalt többek között Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusa, aki kiemelte: a frakció taglétszáma azt mutatja,

a patriotizmus sokakat megmozgat Európában.

Vilimsky szót emelt az illegális bevándorlás ellen, leszögezve, hogy Európa nem fogadhat be több illegálisan érkezőt, és úgy vélte: sokan visszaélnek az EU túl enyhe menekültjogi rendszerével.

Elmondta továbbá, szeretnék, hogy helyreálljon a béke az EU határainál, és köszönetet mondott a magyar miniszterelnöknek az ügyben folytatott egyeztetéseiért.

Egyelőre 84-en vagyunk, de ez még csak az első lépés

- szögezte le a politikus, aláhúzva: a frakciónak több tagja is lesz még. 

És ha ez megtörténik, akkor egész Európa más lesz. Végre összefognak azok az erők, amelyek összetartoznak és erre büszkék lehetünk

- jelentette ki.

Nyolcvannégy, összesen 12 országból érkezett tagjával a Patrióták Európáért az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója.

A pártcsoporthoz a Fidesz 10 képviselője mellett a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) 1, a francia Nemzeti Tömörülés 30, a cseh ANO részéről 7, az ugyancsak cseh Eskü és Motorosok részéről 2, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) részéről 6, belga Vlaams Belang (Flamand érdek) részéről 3, az olasz Liga részéről 8, a holland Szabadságpárt (PVV) részéről 6, a spanyol VOX részéről 6, a portugál Chega részéről 2, a Dán Néppárt részéről 1, a görög Logika hangja részéről 1, a lett Lettország az első részéről szintén 1 képviselő csatlakozott.

A frakció elnökévé Jordan Bardellát (Nemzeti Tömörülés), első alelnökévé pedig a Fidesz soraiból Gál Kingát választották. A további alelnökök Roberto Vannaci (Liga), Klára Dostálová (ANO), Sebastien Stöteler (PVV) és Anders Vistisen (Dán Néppárt).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.