Politika

Vitézy szerint indokolt volt az újraszámolás, Karácsony új választást akar

Vitézy szerint indokolt volt az újraszámolás, Karácsony új választást akar

2024. június 15., szombat
Vitézy szerint indokolt volt az újraszámolás, Karácsony új választást akar

Alapos és indokolt volt a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálása, sok száz, összesen több érvényes szavazat keveredett az érvénytelenek közé, mint amennyi az első és második helyezett közötti különbség volt - közölte péntek este, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) Karácsony Gergely számára kedvező döntése után Vitézy Dávid az MTI-vel.

 

Vitézy Dávid megköszönte a munkát

Vitézy Dávid megköszönte a Nemzeti Választási Iroda munkáját és gratulált Karácsony Gergely főpolgármesternek az újraszámlálás eredményéhez.

Az NVB közlése szerint Karácsony Gergelyre 112, Vitézy Dávidra 395, míg Grundtner Andrásra további 53 érvényes szavazatot találtak.     

Vitézy Dávid közleményében rámutatott: a jogerős választási eredményhez még két jogorvoslati eljárásnak kell lezárulnia. Egyrészről Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy akkor is, ha az újraszámlálást ő nyeri, teljes Budapesten új választást szeretne.

Természetesen ennek magam részéről állok elébe, ha erről az illetékes szervek döntést hoznak

 - mondta Vitézy Dávid.

Vitézy Dávid közleményében úgy fogalmazott: "ahogy az eddigi hónapokban, úgy most is arra fogok törekedni, hogy Budapest egy élhetőbb és zöldebb város lehessen. A magam részéről mindent meg fogok ezért tenni. Bármi is lesz a folyamatban lévő jogorvoslatok eredménye, ahogy eddig is elmondtam, a választás jogerős eredményét elfogadom" - hangsúlyozta.

 

Új választást szeretne Karácsony Gergely

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráción.

Az NVB a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után péntek este megállapította, hogy Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal.

Karácsony Gergely közölte: az újraszámlálás számára kedvező eredménye ellenére kitart az elhatározása mellett. Elmondta, hogy arra készülnek, hogy jogorvoslati beadvánnyal fognak élni az újraszámlálással kapcsolatban és kérik új választás kiírását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.