Politika

Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármester-jelöltségtől (Videó)

Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármester-jelöltségtől (Videó)

2024. június 7., péntek
Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármester-jelöltségtől (Videó)

Péntek reggel visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP jelöltje.

 

Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről. Ezért utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt

jelentette be Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje péntek reggel. A posztban hozzátette: arra kéri minden támogatóját, hogy a polgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általa vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzon.

Szentkirályi bejelentését az előzte meg, hogy péntek reggel publikálta legfrissebb közvélemény-kutatását a Századvég, melyben azt írták: Vitézy a legkedveltebb főpolgármester-jelölt, vasárnap legyőzné Karácsony Gergelyt. Mérték Szentkirályi visszalépését is, a felmérés szerint a fideszes jelölt visszalépése esetén Vitézy a politikai szempontból aktív budapestiek 48 százalékára számíthatna.

Visszalépésével három induló maradt Budapesten: Karácsony Gergely regnáló főpolgármester, az eredetileg az LMP által támogatott Vitézy Dávid, illetve a Mi Hazánk Mozgalom színeiben induló Grundtner András.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.