Politika

Szijjártó Péter: Az utolsó konzuli ügyek is lezáródnak a német-magyar meccs kapcsán!

Szijjártó Péter: Az utolsó konzuli ügyek is lezáródnak a német-magyar meccs kapcsán!

2024. június 21., péntek
Fotó: MTI/Purger Tamás
Szijjártó Péter: Az utolsó konzuli ügyek is lezáródnak a német-magyar meccs kapcsán!

Ahogy lassan végére érünk a napnak, úgy az utolsó konzuli ügyeink is lezáródnak a tegnapi német-magyar mérkőzés kapcsán – írta csütörtök esti Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Fotó: MTI/Purger Tamás. 

 

Tegnap összesen 27 magyar állampolgárral szemben indult eljárás Stuttgartban, amely ügyek döntő többségét a konzuljaink segítségével még a helyszínen sikerült rendezni

– olvasható a bejegyzésben.

A tárcavezető közölte: két magyar állampolgár azonban végül őrizetbe került garázdaság vádjával.

– A velük szemben folytatott eljárást folyamatosan figyelemmel kísértük, konzuljaink ma hajnalba nyúlóan a rendőrőrsön voltak, és a német hatóságok is gyorsított rendben tárgyalták az ügyeket – írta Szijjártó Péter.

Hozzátette: a legfrissebb tájékoztatás szerint mindkét őrizetbe vett magyar állampolgárt elengedték az elmúlt órákban és tekintve, hogy nem rendelkeztek jeggyel a vasárnapi mérkőzésre, a kiszabott büntetésük mellett azonnal el kellett hagyniuk Stuttgartot.

– Természetesen mindketten eleget tettek a német rendőrség felhívásának és már úton vannak haza, mi pedig továbbra is minden magyar állampolgár érdekének védelmében fel fogunk lépni – zárta bejegyzését Szijjártó Péter.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.