Politika

„Orbán Viktorra az USA-ban nagyszerű vezetőként tekintenek, hisz az is”

„Orbán Viktorra az USA-ban nagyszerű vezetőként tekintenek, hisz az is”

2024. június 23., vasárnap
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
„Orbán Viktorra az USA-ban nagyszerű vezetőként tekintenek, hisz az is”

A demokraták látják, hogy egy második Trump-elnökség sokkal eredményesebb lehet, ezért próbálják ilyen agresszívan meggátolni – mondta a Mandinernek adott interjújában Donald Trump jr., a volt amerikai elnök és valószínű republikánus elnökjelölt fia. Az ifjabb Trump szerint az apja megválasztása esetén öt perc alatt megállítaná az orosz-ukrán háborút, David Pressman budapesti amerikai nagykövet támadása példa nélküli, indokolatlan és nevetséges.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán. 

Donald Trumpnak mindig is voltak politikai ambíciói – mondta el fia, Donald Trump jr. a Mandinernek adott interjúban.

Ha a tettek embere vagy – márpedig ő az –, előbb-utóbb ringbe kell szállnod, a partvonalról hiába jártatod a szád

– mondta az ifjabb Trump, hozzátéve, hogy az apja tisztán látta, hogy a washingtoni elit belülről nem fogja megállítani az Egyesült Államok hanyatlását, mert „amint része leszel a washingtoni mocsárnak, beleragadsz”.

Trump jr.
Donald Trump jr. Magyarországon járt (Fotó: Teknős Miklós)

 

Donald Trump jr. Szerint az Egyesült Államoknak azért kell folyamatosan háborúban lennie, mert „ha nincs háború, akkor nem lehet rakétát eladni – a békében nincs pénz”.

A volt elnök fia elmondta, hogy apja gyerekként kiküldte őt az építkezésekre, mert úgy gondolta, hogy aki fel akar építeni valamit, annak tudnia kell alapot ásni.

Talán innen ered az ő különleges kapcsolata is Amerika egyszerű embereivel, ingatlanfejlesztőként is jól teszi a dolgát: időt töltött ezekkel az emberekkel az építkezéseken. Sokkal többet tanult tőlük, mint az irodában ülő, táblázatot böngésző vezetőktől. Apám lényegében a kékgalléros milliárdos. Én is ennek köszönhetem a saját hangomat. Persze el tudok bullshitelni flancos New York-i jótékonysági vacsorákon, de mindig az egyszerű amerikaiakkal éreztem igazán jól magam

– magyarázta a fiatalabbik Trump.

Az idei választással kapcsolatban elmondta, hogy a demokraták is látják, hogy sikerek híján nincs mivel kampányolniuk. Mivel mindenáron meg akarják tartani a hatalmat, más módszerekhez folyamodnak, „ezért próbálják meg bebörtönözni a politikai ellenfeleiket”.

Ha az utóbbi néhány év történései nem az Egyesült Államokban, hanem Zimbabwéban estek volna meg, a nemzetközi közösség már rég rezsimváltást követelne, sőt beavatkozna

– mutatott rá Donald Trump jr., hozzátéve, hogy ez nem csak az apjáról szól: most ő van útban nekik, de másokkal is megcsinálnák.

A jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden tevékenységéről elmondta, hogy nem hiszi, hogy „bárki azt gondolná, Joe Biden hozza meg ezeket az őrült döntéseket”. Szerinte az idős államfő mindent aláír, amit elé tesznek, és gond nélkül megteszi mindazt, amit Barack Obama korábbi amerikai elnök szeretett volna megtenni, de az emberek reakciójától tartva nem tette meg.

Valójában ők érvényesítik rajta keresztül az akaratukat

– utalt Obamára is környezetére.

Példaként a transznemű láthatóság napjának húsvétvasárnapra való kitűzését hozta fel, amit szerinte szándékosan tettek épp ekkorra. Ennek pozitív hozadéka azonban, hogy az ilyen és hasonló döntések

annyira nevetségesek, hogy behúznak olyan embereket is a politikába, akik csak élnék az életüket, időnként olvasgatnák a fősodratú médiát, és még igaznak is gondolnák. Ám amint belekényszerülnek a politikába, a saját szemükkel láthatják, mi zajlik. Ez hatalmas győzelem a mi oldalunknak.

Kívülállóként bekerülve a washingtoni rendszerbe nem lehet tudni, kire számíthat az ember és kit milyen érdekek mozgatnak. Fia szerint Donald Trump most már „tudja, kiben bízhat, és így hatékonyabban dolgozhat”.

Azt hiszem, ezzel a másik oldal is tisztában van. Látják, hogy egy második Trump-elnökség sokkal eredményesebb lehet, ezért próbálják ilyen agresszívan meggátolni

– vélekedett az ifjabbik Trump.

Arra a kérdésre, hogy mit várhat egy második Trump-elnökségtől Magyarország, Donald Trump jr. így válaszolt:

Mit szólnának, ha nagyjából öt perc alatt megállítanánk a háborút Ukrajnában?

Szerinte egyszerűen el kell zárni a pénzcsapot és asztalhoz ültetni az embereket.

Új fiú vagyok, nem politikus, de van agyam és józan belátásom: ha békét akarsz, akkor muszáj lesz asztalhoz ültetni a másik felet is

– reagált arra, hogy Oroszországot nem hívták meg a svájci békecsúcsra.

Donald Trump jr. szerint „a Közel-Keleten sem történt volna meg, amit most látunk, ha Trump lett volna hivatalban”.

Ilyen a ragadozók természete: a rosszhiszemű ragadozók a gyengéket támadják. Ha az USA gyengeséget sugároz, ha olyan vezetője van, aki nem emlékszik, hol van, naponta többször leesik a színpadról, azt ők is látják, és támadnak. A világ rosszfiúi kihasználják, hogy az Egyesült Államok nincs a páston. Bidenék eldobtak 200-250 évnyi amerikai hegemóniát azért, mert jobban érdekli őket a genderszak, mint a józan ész vagy épp az amerikaiak jóléte és biztonsága

– világított rá a volt elnök fia.

Ami a magyar politikát illeti, az ifjabbik Trump elmondta, hogy „Orbán Viktorra az USA-ban nagyszerű vezetőként tekintenek, hisz az is”.

Átgondolt stratégia van amögött, amit tesz, azt akarja, hogy sikeresek legyenek az emberek, hogy sikeres legyen az országa

– vélekedett.

Ezzel ellentétben az Egyesült Államokban kérdőre vonják, aki azt meri mondani, hogy Amerika az első, holott „sosem láttam még olyan civilizációt, amely ne a saját népét részesítette volna előnyben”.

Orbántól egy csomó liberális idióta megőrül, de a konzervatív mozgalom számára ma ő a világ nagy vezetőinek egyike

– szögezte le.

A volt elnök fia a Joe Biden által kinevezett budapesti amerikai nagykövetről is kifejtette véleményét. Szerinte David Pressman támadása példa nélküli, indokolatlan és nevetséges, hiszen Magyarországon nem történik semmi olyan, amiből az Egyesült Államoknak kára származna.

A legtöbb ország követi a globalista mozgást ahelyett, hogy a saját polgárai érdekeit nézve cselekedne. Mindenkinek nekimennek, aki fel meri emelni a szavát ez ellen, pláne akinek emellett még sikere is van, mint Orbánnak. Magyarország azon kevés európai országok egyike, ahol a bűnözés nem lőtt ki az egekbe

– érvelt Donald Trump jr., hozzátéve hogy egy nagykövetnek nem feladata, hogy így támadja a fogadó országot.

A lehetséges jövőről borús képet festett a volt elnök fia. Szerinte ha nem választják meg az apját, akkor örökké fog tartani az orosz-ukrán háború.

Nem lesz vége, hiszen a békében nincs pénz, és mindig lesz egy tábornok, aki a Raytheon, a Boeing vagy a Lockheed Martin igazgatótanácsában képzeli el a nyugdíjaséveit

– utalt a hadiipari lobbi szerepére az ifjabbik Trump.

Elmesélte, hogy az elmúlt időszakban mintegy hatvanötezer ember előtt tartott beszédeket országszerte, és mindig felteszi a kérdést, hogy jelentkezzen, aki szerint az ukrajnai háború az  Egyesült Államok három legfontosabb problémája van. Elmondása szerint eddig összesen ketten jelentkeztek, az egyikük „Washingtonban szerezte a pénzét”, és habozás nélkül küldene ezreket a háborúba, hogy még több pénzt kereshessen, a másikuk pedig kijevi születésű, így tőle érthetőnek tartja a véleményt.

A lényeg, az amerikai születésűek közül senki nem gondolja azt, hogy ez a háború volna a legnagyobb gondja

– mondta Donald Trump jr.

Hatalmas a szakadék nemcsak a jobb- és a baloldal, hanem az amerikai konzervatívok és washingtoni vezetőik között is. Kevesen hajlandók szembefordulni a mocsárral

– utalt Mitch McConnell republikánus szenátusi frakcióvezető azon megszólalására, hogy az ukrajnai háború a republikánusok számára országszerte a legfontosabb probléma.

Hozzá vagyunk szokva a küzdelemhez, folyton bennünk van az adrenalin. Nem úgy raktak minket össze, hogy feladjuk, megyünk tovább!

– mondta el a volt elnök fia arra a kérdésre, hogy hogy viseli a családja az ellenük indított támadásokat.

Végezetül a novemberi amerikai elnökválasztás lehetséges kimeneteléről is szót ejtett.

Ha tisztességes választás lenne, az amerikai poli­tikatörténet egyik legnagyobb győzelmét aratnánk. De nem gondolom, hogy tisztességes választás lesz. Ezért választókerületenként nem egy százalékkal vagy megyénként egy szavazattal kell megnyernünk a választást, hanem öt-hét százalékkal, különben elcsalják

– mondta.

Hordágyon vagy kerekesszékben, de át akarják tolni Joe Bident a célvonalon

– vélekedett a demokraták szándékairól Donald Trump jr.

Minden józan számítás szerint kiütéses győzelemnek kell lennie, de ez nem jelenti azt, hogy az is lesz. A végsőkig küzdenünk kell!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.