Politika

Orbán Viktor támogatottja lesz a következő NATO-főtitkár

Orbán Viktor támogatottja lesz a következő NATO-főtitkár

Kritikus időszakban veszi át a NATO vezetését

2024. június 20., csütörtök
Orbán Viktor támogatottja lesz a következő NATO-főtitkár

Klaus Iohannis visszalépett a jelöltségtől.

 

Mark Rutte lesz a következő NATO-főtitkár, miután a szövetség mind a 32 tagja megállapodott abban, hogy a leköszönő holland miniszterelnök lesz Jens Stoltenberg utódja – számolt be a Politico.

A lap megjegyezte, hogy Magyarország és Szlovákia után csütörtökön Románia is megerősítette Rutte támogatását, Klaus Iohannis román elnök pedig visszalépett a NATO vezetői posztjára való jelöltségétől. A Legfelsőbb Honvédelmi Tanács ülésén Iohannis közölte, hogy értesítette NATO-szövetségeseit döntéséről.

A Politico arra is felhívta a figyelmet, hogy 

Rutte kritikus időszakban veszi át a NATO vezetését.

Hollandia leköszönő miniszterelnöke új munkáját október 2-án kezdi meg, alig több mint egy hónappal az amerikai választások előtt, amelyek meghatározzák annak a katonai szövetségnek a sorsát, amely Kelet-Európa legsikeresebb elrettentő eszközeként szolgált az agresszív Oroszországgal szemben. 

Donald Trump korábban úgy nyilatkozott korábban róla:

Kedvelem ezt a fickót!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.