Politika

Orbán Viktor: Franciaország is támogatja a magyar EU-elnökség programját (+videó)

Orbán Viktor: Franciaország is támogatja a magyar EU-elnökség programját (+videó)

2024. június 26., szerda
Orbán Viktor: Franciaország is támogatja a magyar EU-elnökség programját (+videó)

Hírt adott a miniszterelnök Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott tárgyalásáról.

Fotó: Fischer Zoltán

 

Franciaország is támogatja a magyar EU-elnökség programját, amelynek középpontjában az európai gazdaság megerősítése áll – közölte a magyar miniszterelnök szerdán Párizsban, miután Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyalt. Orbán Viktor a találkozó után a közmédiának adott interjújában emlékeztetett, európai tárgyalássorozatának harmadik állomásaként, Berlin és Róma után érkezett Párizsba. Magyarország adja az unió soros elnökségét, ezért két témát érintettek: a francia–magyar kétoldalú kapcsolatokat, illetve az EU következő fél évét – mondta.

Berlin, Róma után itt is megkötöttük a megegyezést, megkaptuk a jóváhagyást, hogy a következő fél év Európában a magyar elnökség alatt az európai gazdaság versenyképességének javításáról szóljon

– jelentette be.

Beszámolója szerint szót ejtettek a Nyugat-Balkán bővítéséről is. Elsöprő többségben vannak azok az országok, amelyek a Nyugat-Balkán országait minél hamarabb szeretnék az Európai Unión belül látni, ideértve Szerbiát is, Magyarország dolgozni fog ezért a következő időszakban – közölte Orbán Viktor.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.