Politika

Mihálffy Béla: csak a béke elfogadható!

Mihálffy Béla: csak a béke elfogadható!

2024. június 11., kedd
Fotó: Márton Andrea
Mihálffy Béla: csak a béke elfogadható!

A Homokhátság vízpótlása, a nemzeti összetartozás napja és a szomszédunkban zajló háború is szerepelt kedden reggel az Országgyűlésben, a napirend előtti felszólalások témái között.


 

Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy lassan 28 hónapja zajlik a szomszédunkban a háború. Kiemelte: a háború végkimenetele egyelőre teljesen kilátástalan, győztessel nem lehet számolni. Hozzátette: az európai döntéshozók tetteit és nyilatkozatait a saját elvakult nézeteik határozzák meg, ez egyenes út az eszkaláció és az újabb világháború felé.

Rámutatott: vannak, akik a szörnyű előzményekből sem tanultak, de mi, magyarok soha nem felejtjük el milyen pusztító következményekkel jár a háború. 

Számunkra csak a béke elfogadható megoldás, nem kérünk a háborúból, amelyet ránk erőltetnének, az európai sorozásból, annak eszement gondolatából sem

 - rögzítette.

Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára közölte: a választáson való részvétellel dobogós helyre került Magyarország. Köszönetet mondott annak a 2 millió 15 ezer választónak, aki a békepárti jelöltekre adta a voksát.

 A választás nemcsak a demokrácia ünnepe volt, hanem a béke melletti kiállásé is 

- hangsúlyozta.

Ez sosem volt annyira fontos, mint most, sosem voltunk annyira közel a harmadik világháború kirobbanásához, mint most. Fontos, hogy a kormány béke melletti kiállása megerősítést nyert a választópolgárok részéről - tette hozzá.

Kitért arra, hogy a 14. szankciós csomag elfogadására készül Brüsszel, holott az eddigiek sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, Oroszország gazdasága nő - jegyezte meg.

Jelezte, Magyarország továbbra is a béke pártján áll, részt kíván venni a svájci békekonferencián és kész helyet biztosítani a háborús felek béketárgyalásainak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.