Politika

Lemondott az MSZP két társelnöke

Lemondott az MSZP két társelnöke

2024. június 22., szombat
Fotó: Mónus Márton / MTI
Lemondott az MSZP két társelnöke

Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be.
 

Fotó: Mónus Márton / MTI. 

 

Komjáthi Imre a lemondásáról azt írta, "munkásemberként úgy tanultam, hogy mindennek van következménye".

Hozzátette: az MSZP vezetésében is végiggondolták, milyen út vezetett a kialakult helyzethez. Vállalni kell a felelősséget és le kell vonni a megfelelő következtetéseket, tanulságokat a választási eredményekből - fogalmazott.

Az MSZP rendezi sorait, ezek után pedig az építkezés veszi kezdetét - közölte. Mint írta, ez a közösség nem fogja feladni a küzdelmet, hiszen az MSZP a politika emberi hangja volt és lesz.

Kunhalmi Ágnes a közösségi oldalán azt közölte, hogy most tartotta az MSZP választmánya az első ülését a június 9-i választások óta, és mivel a megbízatását az MSZP közösségétől kapta, így ezen testület előtt kellett bejelentenie lemondását is, nem a nyilvánosságban.

Kijelentette, továbbra is meggyőződése, hogy nincs jó társadalom baloldal nélkül. "A baloldali értékek érvényesítésére, az ember és ember közti különbségek csökkentésére, a társadalmi mobilizáció kiszélesítésére, kisebbségi jogok védelmére - egy szóval: a baloldali progresszióra óriási szüksége van Magyarországnak" - fejtette ki.

Hozzátette: a jövőbeni feladatának a magyar baloldal értékeinek képviseletén túl azt tekinti a XVIII. kerület egyéni országgyűlési képviselőjeként, hogy 2026-ban is újra legyőzze Orbán jelöltjét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.