Politika

Karácsony Gergely megismételné a főpolgármester-választást

Karácsony Gergely megismételné a főpolgármester-választást

Újraszámlálástól függetlenül is új választást írna ki

2024. június 13., csütörtök
Karácsony Gergely megismételné a főpolgármester-választást

Karácsony Gergely sajtótájékoztatót tartott négy nappal azután, hogy mindössze 324 szavazattal győzte le Vitézy Dávidot. Mint mondta, azért állt ki a nyilvánosság elé, mert a Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, ami pénteken meg is történik. A főpolgármester erre reagált most.

 

Karácsony Gergely szerint azért jöttek a sajtótájékoztatóra, hogy „tiszta vizet öntsenek a pohárba”. A jelenlegi főpolgármester úgy véli, egyre kevesebb a remény arra, hogy megnyugtató lesz a budapestieknek a végeredmény.

Nemcsak politikai kérdés, hanem óriási kihívás is Szentkirályi Alexandra utolsó pillanatban történő visszalépése – emelte ki –, erre nehéz felkészíteni a választási szerveket. Ez nagyon sok bizalomvesztéssel jár – hangsúlyozta Karácsony.

„Gondolhatnánk, hogy az érvénytelen szavazatok újraszámolása visszaad valamit az elvesztett bizalomból, de ennek az ellenkezője történik”

– vélekedett.

Akármi is lesz az újraszámlálás eredménye, mindenképpen szeretne új választásokat a polgármester.

A főpolgármester délelőtt Facebook-bejegyzésben foglalta össze észrevételeit a Nemzeti Választási Bizottság az érvénytelen voksok újraszámlálását elrendelő döntésével, valamint az újraszámlálási folyamattal kapcsolatosban. A posztban Karácsony többek között arról írt, hogy szerinte a Nemzeti Választási Bizottság fideszes többsége szerdán „statáriális döntést hozott az újraszámlálásról”.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.