Politika

Botka László Szeged polgármestere

Botka László Szeged polgármestere

2024. június 10., hétfő
Botka László Szeged polgármestere

Újraválasztották vasárnap Szegeden Botka Lászlót, aki újabb öt évig lehet a város polgármestere. Második helyen Fülöp László, a Fidesz és a KDNP polgármesterjelöltje, harmadik helyen pedig Tímár Tamás, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje végzett.

 

Szegeden indult még Joób Márton függetlenként, és Szabó Bálint, az Itt az Idő Egyesület színeiben. A két jelölt közösen sem érte el az 5 százalékos szavazati arányt.

A szegedi közgyűlésben az Összefogás Szegedért Egyesületnek lett többsége. A 19 egyéni választókerületből 17-et megnyertek.

Ruzsa Roland a Fidesz és a KDNP képviselőjelöltje 47,56 százalékkal magabiztosan legyőzte Komjátiné Nagy Jusztinát. Ruzsa Roland megköszönte szavazóinak a támogatást és a segítőinek a munkájukat. Továbbra is folytatni fogja munkáját Kiskundorozsmán és Szentmihályon is.

Az 5-ös választókerületben szoros verseny alakult ki a kormánypárti képviselőjelölt Nógrádi Tibor és Jávorszky Iván az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.