Politika

Alapjogokért Központ: Európában erősödött a jobboldal, de Brüsszel még mindig baloldali, globalista politikát erőltet

Alapjogokért Központ: Európában erősödött a jobboldal, de Brüsszel még mindig baloldali, globalista politikát erőltet

Irene González spanyol újságíró szerint az EU-nak nem szabadna megbüntetnie Magyarországot.

2024. június 19., szerda
Alapjogokért Központ: Európában erősödött a jobboldal, de Brüsszel még mindig baloldali, globalista politikát erőltet

„A patrióta erők megerősödtek az EP-választáson, de Brüsszel a választók akaratát semmibe véve baloldali, globalista politikát erőltetne a kontinensre” – jelentette ki Farkas Vajk, Az Alapjogokért Központ madridi irodájának igazgatója a központ európai választások eredményeit értékelő eseményén a spanyol fővárosban.

 

A beszélgetés során Farkas kiemelte, hogy az európai szocialisták, liberálisok, zöldek és néppártiak politikája között nincs érdemi különbség: „ugyanúgy háború-, migráció- és genderpártiak.”

A rendezvényen Irene González, a spanyol Voz Populi lap újságírója is hangsúlyozta, hogy erősödtek a patrióta pártok Európában, de a globalistáknak továbbra is többségük van, ami árt a kontinensnek.

Véleménye szerint a magyar jobboldal jó példa arra a sikerre, amit a mostani európai parlamenti választásokon is elért: az emberek és Európa valódi problémáiról beszéltek a kampányban, mint a háború, az illegális migráció vagy éppen a gender.

Az EU-nak nemhogy megbüntetnie kellene Magyarországot, amiért védi határait és feltartóztatja az illegális migrációt, hanem hozzá kellene járulnia a költségeihez

– tette hozzá.

Antonio O’Mullony, a konzervatív Gaceta főszerkesztője a globalista oldalról elmondta: „Olyan ellenséggel nézünk szembe, amely Európában ellenőrzése alatt tartja a sajtó nagy részét, az európai intézményeket, sőt a lelkeket is uralni akarja. Valamelyest vesztettek az erejükből, de továbbra is úgy tűnik, hogy ők uralják az uniót.” A főszerkesztő szerint azok az országok jelentenek reményt Európának, mint Magyarország, ahol ismét nagy arányban győzött a jobboldal. O’Mullony nem számít arra, hogy az EU számonkéri a spanyol szocialista kormányon a jogállamiság ellen indított támadásait: „Von der Leyennek a jogállamiság Európában ugyanazt jelenti, mint Sáncheznek Spanyolországban – a saját érdekükben használják fel” – tette egyértelművé a jogállamisági kettős mércét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.