Politika

Szijjártó Péter: Soha nem volt ennyire veszélyes a helyzet (Videó)

Szijjártó Péter: Soha nem volt ennyire veszélyes a helyzet (Videó)

2024. május 27., hétfő
Szijjártó Péter: Soha nem volt ennyire veszélyes a helyzet (Videó)

Az oroszok - válaszul a nyugati politikusok atomháborút vizionáló szavaira - óriási méretű hadgyakorlatba kezdtek. Soha nem volt ennyire veszélyes a helyzet, hiszen ha a háború eszkalálódik, akkor azok húzzák a rövidebbet, akik közel vannak - húzta alá Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külügyminiszter.

 

Élőben jelentkezett Brüsszelből közösségi oldalán Szijjártó Péter. A külügyminiszter a kollégáival tartott tanácsülést követően elmondta, ez volt a választások előtti utolsó találkozó, így sok szempontból különlegesnek mondható. Mint fogalmazott, érezhető egyfajta visszaszámlálás, amely a háborús hangulat fokozódását is jelenti egyben.

Az európai országok vezetésének egy része meg akar felelni annak a „feltételnek”, hogy még több pénzt és fegyvert kell adni Ukrajnának - pedig ezeknek a törekvéseknek csak még több halott lesz az eredménye - mondta. Egyre őrültebb ötletek jönnek elő, s ezek mellől sajnos nem lehet eltántorítani a tagországok egy részét. Sőt, igény van újabb agymenésekre is.

Ma dicsérőleg szóltak hozzá ahhoz a francia javaslathoz, amely nem zárja ki szárazföldi katonák küldését Ukrajnába, s ezen túl elismerően szóltak hozzá ahhoz is, hogy Kijev csapatai a kapott fegyvereket oroszországi célpontok ellen is bevethessék - árult el egy fontos részletet a külügyminiszter. Mint kifejtette, számos felszólaló hisztérikusan követelte ennek mindenki általi engedélyezését.

Ugyancsak akadnak annak az őrültségnek pártolói, hogy NATO eszközökkel lőjjük le az orosz rakétákat, sőt, néhányan az atomháborúval való fenyegetődzéstől sem határolódtak el - közölte Szijjártó Péter. Az jól látszik, hogy az ilyen őrült ötleteknek a háborús időszakban való hangoztatása hibás, sőt, ezeket még a béke korszakában sem lehetne szorgalmazni. Könnyen előállhat ugyanis, hogy ezek a veszélyes gondolatok önmagukat beteljesítő jóslatokká válnak.

Az oroszok - válaszul a nyugati politikusok atomháborút vizionáló szavaira - óriási méretű hadgyakorlatba kezdtek. 

Soha nem volt ennyire veszélyes a helyzet, hiszen ha a háború eszkalálódik, akkor azok húzzák a rövidebbet, akik közel vannak

 - húzta alá a tárcavezető.

A következő őrült ötlet az európai kötelező sorkatonaság bevezetésére vonatkozik - fogalmazott. Az ukrán fél egyre véresebb és mértéktelenebb emberveszteséget szenved el, így már nem az a kérdés, hogy van-e, lesz-e elég fegyver és lőszer, hanem az, hogy akad e, aki ezt kézbe tudja venni - tette föl a kérdést Szijjártó Péter. Az ukrán férfiak - és immár a nők - sem akarnak fronton meghalni. Tömegesen menekülnek el a fiatalok az országból - s azokat a jeleneteket, amiket ma a magyar-ukrán határon láthatunk legutóbb a kommunista érában szemlélhettünk.

Mivel nincs ember, most az ifjakat akarják besorozni - fogalmazott. Az európai kötelező sorkatonaság bevezetése arról szól, hogy a mi gyermekeinket is ki akarják vinni a frontra. Mivel ez nem a mi háborúnk, annak kirobbantásában sem vagyunk hibásak vagy részesek, így nem is kívánunk ebben részt vállalni - húzta alá.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.