Politika

Szijjártó Péter: Rekordot döntött a Japánba irányuló magyar export

Szijjártó Péter: Rekordot döntött a Japánba irányuló magyar export

2024. május 21., kedd
Szijjártó Péter: Rekordot döntött a Japánba irányuló magyar export

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, a japán vállalatok nagy szerepet játszottak a magyar gazdaság teljesítményének fokozásában.

 

Nagy erőkkel folynak a magyar–japán tárgyalások a távol-keleti ország fővárosában, Tokióban. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán kedden közzétett bejegyzésében hangsúlyozta, „a japán vállalatok beruházásai az elmúlt években mindig is nagy szerepet játszottak a magyar gazdaság teljesítményének fokozásában”.

Az elmúlt tíz évben 43 japán vállalat több mint 700 millió forint beruházást hajtott végre a kormány támogatásával, és tavaly az exportunk is rekordmagasságokba szökött, most haladta meg először az egymilliárd dollárt. A japán vállalatok elégedettek a magyarországi működési körülményeikkel, amit bizonyítottak a mai megbeszéléseink is az élelmiszeripart, az elektronikát és az autóipart képviselő vállalatokkal

– írta.

Kiemelte, „a Nissin, az Alpine és a Toyo Ink Hungary vállalatok is további kapacitásbővítő és munkahelyteremtő beruházásokat terveznek százmillió eurós nagyságrendben a következő években”. Hangsúlyozta a tárcavezető azt is, „ezek a beruházások országszerte új munkahelyeket hoznak létre és hozzájárulnak a magyar családok kiszámítható megélhetéséhez”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.