Politika

Szánthó Miklós: Brüsszel politikai fegyverként használja a jogállamiságot

Szánthó Miklós: Brüsszel politikai fegyverként használja a jogállamiságot

2024. május 27., hétfő
Szánthó Miklós: Brüsszel politikai fegyverként használja a jogállamiságot

Az eurokraták és a woke-ista, progresszív, baloldali elit politikai fegyverként próbálja használni a jogállamisági mechanizmust, mert az a céljuk, hogy a jogállamiság egyetemes és abszolút értékének nevében minden döntést és hatáskört a helyi szintről a globálisra szervezzenek át - emelte ki az Alapjogokért Központ főigazgatója intézményük, továbbá a Danube Institute és a The European Conservative című folyóirat közös konferenciáján.

 

Az Alapjogokért Központ az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: Szánthó Miklós A jogállamiság mint törvényhozás című nemzetközi tanácskozás egyik panelbeszélgetésében fejtette ki véleményét beszélgetőpartnerei, Jerzy Kwasniewski, az Ordo Iuris társalapítója és Ricardo Ruiz de la Serna, a CEU San Pablo Egyetem egyetemi docense társaságában.

Idézték a közleményben a főigazgatót, aki hangsúlyozta: a jogállamiság "fontos kategória", komolyan kell venni, hiszen az Európai Unió működésének lényege. Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi legnagyobb gondot a jogállamiság brüsszeli alkalmazása jelenti, ugyanis Brüsszel politikai fegyverként használja a fogalmat, hogy így szerezzen érvényt elképzeléseinek. Olyan kulcskérdésekben próbál diktálni, mint a migráció, a határvédelem, a genderideológia vagy a háború - tette hozzá.

Szánthó Miklós kifejtette: itt nem jogi vitáról van szó, "mert nincs jogi alapú pro és kontra érvelési helyzet", ezért Brüsszel csupán politikai vitát folytat. Ez pedig az alapvető értékek eltérő megközelítésén alapul, vagyis a viszonyuláson a nemzeti szuverenitáshoz, a családhoz, a geopolitikai kihívásokhoz és a zsidó-keresztyén értékekhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.