Politika

Menczer Tamás: háborúról vagy békéről kell dönteni

Menczer Tamás: háborúról vagy békéről kell dönteni

2024. május 8., szerda
Menczer Tamás: háborúról vagy békéről kell dönteni

Az európai parlamenti és az önkormányzati választás létfontosságú, mert háborúról vagy békéről kell dönteni - mondta Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerdán egy Ózdon tartott sajtótájékoztatón.

 

Menczer Tamás kijelentette: a háborúpártiak Amerikában és Európában is azt mondják, hogy az a háború, amely Ukrajnában már több mint két éve zajlik, az a mi háborúnk, ezt folytatni kell addig, ameddig Ukrajna nem győz.

Ezzel szemben a mi álláspontunk, a békepárti álláspont az, hogy ez nem a mi háborúnk, mi ebből ki akarunk maradni; ezt a háborút senki nem nyeri meg, a csatatéren nincs megoldás, csak halottak vannak, ezért mi azonnali és feltétel nélküli tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazunk - fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Menczer Tamás kifejtette: a "háborúpártiak" állításával az a probléma, hogy a háború végét egy olyan katonai eredményhez, Ukrajna győzelméhez kötik, "amely soha nem jön el". Elemzése szerint a helyzet napról napra rosszabb, mert már nyíltan mondják, hogy katonákkal is "be kell menni a háborúba", még több fegyvert, még több pénzt akarnak küldeni, atomfegyverről és atombombákról beszélnek.

Mi, itt a háború szomszédságában, erről hallani sem akarunk - szögezte le a politikus, hozzátéve: mindez óriásira növeli annak kockázatát, hogy a háború kiszélesedik, eszkalálódik, sőt a NATO és Oroszország, vagyis a világ legerősebb katonai szervezete és egy atomhatalom összecsapásának kockázata soha nem volt nagyobb, mint most.

Menczer Tamás hangsúlyozta, békepárti politikusokat kell küldeni Brüsszelbe, "olyan politikusokat, akiknek nem ment el a józan eszük, akik képesek és hajlandóak arra, hogy az európai érdekeket képviseljék, ami nyilvánvalóan a béke".

A kommunikációs igazgató közösségük minden tagját arra kérte, hogy menjen el szavazni, "akkor győzni fogunk, ahogy győzni szoktunk" - fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.