Hírzóna

Orbán Balázs elfogadhatatlannak tartja, ami Nádas Péterrel történt

Orbán Balázs elfogadhatatlannak tartja, ami Nádas Péterrel történt

A "probléma" vele, hogy egy fehér férfi

2024. május 19., vasárnap
Orbán Balázs elfogadhatatlannak tartja, ami Nádas Péterrel történt

A miniszterelnök politikai igazgatója leszögezte, politikailag nem őrlünk egy malomban, de Nádas Péter teljesítménye minden magyar ember nemzeti büszkeségét gyarapíthatja!

Korábban a Mandiner számolt be arról, Nádas Péter azért nem kapott meg egy rangos német díjat, mert történetesen fehér férfi a magyar író.

Orbán Balázs, a a miniszterelnök politikai igazgatója, országgyűlési képviselő a közösségi oldalán fejtette ki az üggyel kapcsolatban, hogy

Nádas Péter Kossuth-díjas író kortárs irodalmunk egyik legnagyobb alakja. Ugyan politikailag általában nem őrlünk egy malomban, de Nádas Péter teljesítménye minden magyar ember nemzeti büszkeségét gyarapíthatja.

Leszögezte azt is, hogy „abszurdnak és teljes mértékben elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ideológiai okok miatt hátrébb sorolják őt, és figyelmen kívül hagyják munkájának vitathatatlan értékét.”

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.