Politika

Menczer Tamás: aki békét akar, az Orbán Viktor mellé áll

Menczer Tamás: aki békét akar, az Orbán Viktor mellé áll

2024. május 28., kedd
Menczer Tamás: aki békét akar, az Orbán Viktor mellé áll

A miniszterelnöknek "a védelmünket, a békénket folyamatosan meg kell védenie tárgyalásról tárgyalásra, megbeszélésről megbeszélésre", meg kell védenie Magyarország békepárti pozícióját, és ez csak akkor megy, hogyha a magyar emberek június 9-én világos igent mondanak a békére, és odaállnak Orbán Viktor mellé - hangoztatta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebookon kedden közzétett videóban.

 

Menczer Tamás azt mondta: a németek egyértelműen kötelező sorkatonaságot akarnak. "Ezt mondja a német védelmi miniszter, ezt mondja Markus Söder bajor miniszterelnök, aki szó szerint azt mondta, hogy egy mesterterv kell a kötelező sorkatonaság visszaállítására."

Hozzátette: Manfred Weber német politikus, az Európai Néppárt vezetője pedig már európai dimenzióban akar kötelező sorkatonaságot, ott van feketén-fehéren, és más német politikusok, tartományi miniszterelnökök, pártokon átívelően mondják azt, hogy a kötelező sorkatonaságot a nőkre is ki kell terjeszteni, mert ez így igazságos.

A helyzet rendkívül súlyos, és Magyarország védelme, a "mi békénk védelme", nem egy lezárt folyamat, amit mindenkinek pontosan értenie és látnia kell - összegzett Menczer Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.