Politika

Gál Kinga: erős konzervatív jobboldalra van szükség az Európai Parlamentben

Gál Kinga: erős konzervatív jobboldalra van szükség az Európai Parlamentben

2024. május 18., szombat
Gál Kinga: erős konzervatív jobboldalra van szükség az Európai Parlamentben

Erős konzervatív jobboldalra van szükség az Európai Parlamentben - jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz alelnöke Madridban, a spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű, többnapos politikai konvencióján, ahol a kontinens jövőjéről rendezett kerekasztal-beszélgetésen vett rész szombaton.

Mint mondta, az elmúlt öt évben hibás döntések születtek Brüsszelben. "Azokra a válságokra, amelyek az elmúlt időszakban Európát érték, gyakorlatilag az Európai Bizottság centralizmussal és a tagállamok gyengítésével válaszolt. Ezt a trendet meg kell fordítani" - hangsúlyozta.

Gál Kinga kifejtette: a brüsszeli döntéshozók szembemennek azzal, ahogy az Európai Uniót annak idején az alapítóatyák elképzelték, mert nem a békét, az emberek jólétét, a stabilitást és a biztonságot szolgálják.

Olyan háborús pszichózis van Brüsszel részéről, olyan döntések születnek, amelyek behozzák az illegális bevándorlókat, ahelyett, hogy a külső határokat védenék, amelyek veszélyeztetik a gyermekeink generációját, mert a genderpropagandát hoznák be az iskolába

- fogalmazott.

A Fidesz alelnöke kitért arra is, hogy bízik a júliusban kezdődő soros magyar EU-elnökség sikerében, amelyen prioritást fognak élvezni az európai polgárokat érintő olyan valódi kérdések, mint az európai versenyképesség megerősítése vagy a védelmi képesség megerősítése.

Annak ellenére, hogy a kettős standardok és az uniós hipokrita álláspont mellett folyamatosan arról beszélnek, hogy nem akarják hagyni, hogy nekünk meglegyen ez az elnökségünk

- tette hozzá.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, A szabadság, szemben az eltörlés kultúrájával című kerekasztal-beszélgetésen arra hívta fel a figyelmet, hogy ma már a külpolitika rangjára emelkedett az érzelem és ideológia vezérelt woke gondolkodásmód.

Ezért alakult ki szerintem ez a borzasztó háborús pszichózis Nyugaton, és ezért alakult ki, hogy kikopott a szótárukból a woke-istáknak a liberálisoknak, a baloldalnak a béke, és csak a háborúról, csak a katonai utánpótlásról, csak arról tudnak beszélni, hogy ennek a konfliktusnak csak a harctéren lehet megoldása

- jelentette ki.

Hangsúlyozta: egész Európa érdeke a békepárti antiglobalista jobboldal összefogása, ezt a célt szolgálta a Budapesten rendezett CPAC Hungary konferencia is, az EP-választásokon pedig egy teljesen világos jobboldali alternatívára van szükség.

Habár a woke egy új, idegen hangzású szó számunkra, nagyon is jól ismerjük, ezt korábban úgy hívták, hogy kommunizmus. Csak most a bolsevikek bolsewoke-ok lettek, de igazából ugyanazt csinálják ma is, mint a kommunisták, az Isten, haza, család hármas egységét támadják

- fogalmazott. Szánthó Miklós.

Az EuropaViva24 rendezvény vasárnap politikai nagygyűléssel folytatódik, amelyen Santiago Abascal, a Vox elnöke ismerteti a párt programját a június 9-i európai parlamenti választásokra, egyúttal bemutatja a jelölteket is.

Az eseményhez videóüzenetet intéz Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni olasz kormányfő. Személyesen lesz jelen Javier Milei argentin elnök, Mateusz Morawieczki volt lengyel kormányfő és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.