Politika

A választás tétje, hogy életünket háborúban vagy békében kell leélnünk

A választás tétje, hogy életünket háborúban vagy békében kell leélnünk

A kormány számít a békepárti emberek támogatására.

2024. május 11., szombat
Fotó: MTI/Ujvári Sándor
A választás tétje, hogy életünket háborúban vagy békében kell leélnünk

Magyarország nem küldhet olyan embereket az Európai Parlamentbe (EP), akik háborúpártiak és a magyarországi dollárbaloldal képviselői, ezért nem hibázhatunk június 9-én – jelentette ki a miniszterelnök főtanácsadója a Hajdú-Bihar vármegyei Nyíradonyban.

Fotó: Frederic Sierakowski

Nyitrai Zsolt egy helyi választási fórumot megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy ebben a helyzetben nagyon nagy jelentősége és fontossága van egy erős kampánynak, amelyben a kormánypártok számítanak a választók támogatására és véleményére.

– A tét óriási, június 9-én Magyarország és Európa jövője a tét, az, hogy életünket háborúban vagy békében kell leélnünk – fogalmazott a miniszterelnöki főtanácsadó. Megjegyezte: a háborúpárti erők ellen nagyon sok „találkozásra, beszélgetésre és kézfogásra” van szükség, ennek a munkának a célja pedig az, hogy kijavítsák a brüsszeli bürokraták által a háború, a migráció és a gender témáiban, valamint a koronavírus kezelésében elkövetett hibákat.

Nyitrai Zsolt közölte: a Fidesz–KDNP nagyon komoly képviselőjelölti listát állított fel az EP-választásokra, ezen szinte mindegyik társadalmi csoport képviselteti magát.

A kormánypártok minden idők legkomolyabb EP-választási kampányát indították el, több mint 1200 helyen alakítottak ki standokat az országban, több száz választási lakossági fórumot rendeznek, a felkészülési munkát pedig több mint ötvenezer önkéntes segíti

– összegzett a főtanácsadó.

Tasó László, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangoztatta, hogy az Európai Unió ma egészen másról szól, mint Magyarország 2004-es csatlakozásakor, az eredeti értékei, az egykor a háborút ellenző világos és egyértelmű értékszövetség mára teljesen megváltozott.

– Abban vagyunk érdekeltek, hogy rávilágítsuk Európa népeinek figyelmét arra, hogy rossz pályán van az Európai Unió, rossz pályán megyünk, rossz pályán futunk, és rossz szándékú emberek vezérlik ezt a futamot – mondta a képviselő, hozzátéve: ha e téren nem lesz változás, akkor a kontinens komoly veszélybe kerülhet.

Nagy változásra lenne szükség Brüsszelben, a békepárti oldalnak „erőre kell kapnia”, az illegális migrációt kezelni kell, valamint lépéseket szükséges tenni a genderőrület megfékezésére

 – ismertette a célokat Tasó László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.