Politika

A választás tétje az, hogy nő-e a békepárti erők súlya Európában

A választás tétje az, hogy nő-e a békepárti erők súlya Európában

Kocsis Máté szerint lehet nemzeti, békepárti és szuverenista politikával választást nyerni

2024. május 17., péntek
A választás tétje az, hogy nő-e a békepárti erők súlya Európában

Megüzenjük az európai politikai elitnek: lehet nemzeti, békepárti és szuverenista politikával választást nyerni - hangoztatta a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője csütörtökön Budapesten, a frakció Parlamenti Szalon elnevezésű rendezvényén.

 

Kocsis Máté a június 9-i kettős választásról szólva azt mondta, hogy a mostani kampány eltér a korábbiaktól. Nem a megszokott törésvonalak és témák, hanem olyasvalami mentén zajlik, ami eddig nem volt: a háború kérdése - jelezte.

Hangsúlyozta: a választás tétje az, hogy nő-e a békepárti erők súlya Európában.

Felidézte egyes nyugati politikusok háborúpárti nyilatkozatait, feltéve a kérdést: ezek a vezetők tisztában vannak-e azzal, hogy a szavaik mit jelentenek.

Mi, magyarok jól ismerjük az oroszokat is, semmi jó tapasztalatunk nincs velük, ha háborúról van szó, ezért egyre nagyobb esélyét látjuk annak, hogy sodródunk bele a világháborúba

 - figyelmeztetett, hozzátéve: ma már katonák tízezreit sorakoztatják fel a NATO-országok Ukrajna határain.

A frakcióvezető közölte: Magyarországon a Fidesszel szemben állók képviselik a háborúpárti álláspontot, "noha vannak derék baloldali honfitársak is", akik nem szeretnének háborút. Szerinte azonban a baloldali politikusokat megvásárolták, és megbízóik azt a politikát várják tőlük, amely a háborút támogatja.

A választásról szólva Kocsis Máté elmondta: ha az Európai Parlamentbe (EP) sok háborúpárti képviselőt küldenek a magyarok, akkor a békepártiak háttérbe fognak szorulni.

Megüzenjük az európai politikai elitnek: lehet nemzeti, békepárti és szuverenista politikával választást nyerni

 - fogalmazott.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.