Politika

Orbán Viktor szerint az ukrajnai háború akár év végére lezárulhat, ha ez megvalósul

Orbán Viktor szerint az ukrajnai háború akár év végére lezárulhat, ha ez megvalósul

Két dolog lesz erre jelentős befolyással

Kovács György
2024. április 23., kedd
Orbán Viktor szerint az ukrajnai háború akár év végére lezárulhat, ha ez megvalósul

Ahelyett, hogy Brüsszelben az elején kimondták volna világosan, hogy ez nem a mi háborúnk, ahelyett hogy elszigetelték volna a konfliktust, egyre több ország küld egyre több fegyvert, egyre több pénzt a háborúba - kezdte sorait Orbán Viktor a közösségi oldalán.

 

Tegnapelőtt az amerikaiak megint döntöttek és küldenek oda vagy 60 milliárd dollárt. Mi, európaiak eddig elküldtünk mintegy 100 milliárd eurót

- fogalmazott a miniszterelnök, majd felhívta a figyelmet, Brüsszelben most úgy viselkednek, mintha vesztésre állnának a kártyában - folyamatosan emelik a téteket, mert vissza akarják nyerni azt, amit elbuktak. És ez belesodorhatja egész Európát a háborúba. Úgyhogy a dolgok nem állnak jól, se az amerikai kontinensen, se Európában.

Nincs mese: a háborúpárti kormányokat és a háborús hangulatot meg kell állítanunk!

- szögezte le a kormányfő, aki úgy véli, az európai választáson meg tudjuk állítani Európában. 

Mert ha békepárti jelölteket küldünk, mint amilyenek mi is vagyunk, és azoknak többsége lesz Európában, akkor az európai háborús döntéseket le lehet lassítani, meg lehet állítani, talán el is lehet törölni. 

Orbán Vikotr felhívta arra is a figyelmet, a másik választás pedig Amerikában lesz, egy háborúpárti és egy békepárti jelölttel. Kiemelte, ha a békepárti nyer, akkor Amerikából is segítséget kapunk az ügyben.

Tehát a következő egy évben, két választáson - ha minden jól megy, és a Jóisten is megsegít - Európában és Amerikában is előtérbe kerülhetnek a békepárti vezetők, és akkor lezárhatjuk az év végén a háborút.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.