Politika

Orbán Viktor: A héten Brüsszelben is elindítottam a kampányunkat

Orbán Viktor: A héten Brüsszelben is elindítottam a kampányunkat

2024. április 20., szombat
Orbán Viktor: A héten Brüsszelben is elindítottam a kampányunkat

A NatCon konferenciát betiltó határozatot idézte a miniszterelnök.

(Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

„A rendezvényt nem lehet megtartani, mert az esemény célja, hogy egybegyűjtse a nemzeti konzervatív nézeteket valló akadémikusokat, a kultúra, valamint a politika képviselőit, és azért, mert ezek az emberek a vallásos nézeteket valló jobboldalhoz tartoznak” – idézte szombaton Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán annak a határozatnak a szövegét, mellyel a héten Brüsszelben megpróbálták ellehetetleníteni a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon).

„A konzervativizmus múltja és jövője elválaszthatatlanul kötődik a nemzet eszméjéhez, a nemzeti függetlenség elvéhez és az egyedülálló nemzeti hagyományok újjáélesztéséhez” – idézte a kormányfő, miért tiltották be a gyűlést. Orbán Viktor kiemelte, „ennél csak az ügy végleges elrendezése botrányosabb”.

A betiltó határozat elleni fellebbezésünket két bíró dobta vissza. Amikor a belga miniszterelnök közzétette azt, hogy mi a helyzet helyes megítélése, a harmadik bíró ugyanabban az ügyben, ugyanazon érvelés mellett helyt adott a fellebbezésnek. Ez a jogállamiság arrafelé, ilyen a rule of law, ha nyugati. És még ők leckéztetnek bennünket

– mutatott rá a kormányfő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.