Politika

Műfecskefészkeket adtak a képviselők Szentmihályon (Galéria)

Műfecskefészkeket adtak a képviselők Szentmihályon (Galéria)

Az ilyen jellegű kezdeményezésekkel szeretnék felhívni a figyelmet az élővilágunk fontosságára.

Márton Andrea
2024. április 10., szerda
Fotó: Gemes Sandor
Műfecskefészkeket adtak a képviselők Szentmihályon (Galéria)

Egy hónappal ezelőtt hirdették meg a Szentmihály Facebook csoportjában a fecskementő akciót, melyre a helyiek közül, közel 30 család jelentkeztek.

Fotó: Gemes Sandor                  

 

Ruzsa Roland önkormányzati képviselő és Nógrádi Tibor a Fidesz és a KDNP képviselőjelöltje egy-egy műfecskefészket adtak ajándékba a jelentkező családok számára. 

Ennek azért van jelentősége, mert én amióta a közéletben dolgozom számomra nagyon fontos, hogy a teremtett világunkat megőrizzük és vigyázzunk rá. A fecskék egyébként is egy népszerű madárfajták voltak az elmúlt évtizedekben itt Magyarországon, viszont sajnálatos módon ezekből már egyre kevesebben van.

- nyilatkozta lapunknak Ruzsa Roland.

Ez a kezdeményezés egyben figyelemfelhívás is, mivel az elmúlt két évtizedben eltérő mértékben, de folyamatosan csökkenő tendenciát mutatnak. A két legfontosabb kiváltó okot: az élőhelyek nagymértékű átalakítását és a klímaváltozást az egyes ember nem tudja befolyásolni, ehhez globális összefogásra és beavatkozásra van szükség, fecskevédelmi eszközök alkalmazásával viszont hozzájárulhatunk, hogy több fióka repülhessen ki.

 

Úgy gondolom, hogy több család részéről is partnert találtam, nem hiába a viszonylag nagy érdeklődés a műfecskefészkek iránt. Kiskundorozsmán már a tavalyi évben is hirdettünk ilyen akciót, ott is sikeres volt, és az idei évben is sokan jelentkeztek rá

- hangsúlyozta az önkormányzati képviselő.

A képviselő elmondta, a fecskefészkeket egy budapesti házaspár készíti, a képviselő érdeklődésére sok pozitív visszajelzést kapott azt illetően, hogy a fecskék megérkeznek-e ezekben a fészkekbe.

Nyilván ennek is vannak bizonyos technikai feltételei, illetve praktikái, hogy a fecske mindenféleképpen ezekbe belerepüljön, de azok, akik igényelték, általában a tanácsaimat meg szokták fogadni, és tényleg ezekbe a fészkekbe megérkeznek a fecskék

- mondta Ruzsa Roland.

A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy nemsokára ünnepeljük a Föld világnapját. Az ilyen jellegű kezdeményezésekkel szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy nem csak magunkra, hanem a környezetünkre és az élővilágunkra is legyünk különös tekintettel.

Fotó: Gemes Sandor                  

 

Fodorné Szántó Veronika lapunknak elmondta, négy gyermeket nevelnek, és már három és fél éve élnek Szentmihályon. A gyerekekkel együtt nagyon szeretik az állatokat.  

Szeretjük a madarakat megfigyelni, és télen mindig etetjük a madarakat, és bízunk benne, hogy lesz most már saját fecskénk is

- nyilatkozta lapunknak Veronika.

A közösségi média oldalán a Facebookon talált rá erre a lehetőségre, így kapva kaptak az alkalmon igényeltek ők is egy műfecskefészket, amelyet nagy örömmel fogadtak.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.