Politika

Milliós támogatást adott Ruzsa Roland az Orczy iskolának

Milliós támogatást adott Ruzsa Roland az Orczy iskolának

Az adományból új játékokkal bővülhet az iskola játszótere

Márton Andrea
2024. április 14., vasárnap
Fotó: Gemes Sandor gemes.sandor@gmail.com
Milliós támogatást adott Ruzsa Roland az Orczy iskolának

Ruzsa Roland, kiskundorozsmai önkormányzati képviselő egymillió forintot adományozott az Orczy István Általános Iskola Alapítványának.

A kiskundorozsmai önkormányzati képviselő nem csak a kampány idején ad támogatást a választókerületében található intézményeknek Fotó: Gémes Sándor                   

 

Az Orczy István Általános Iskola alapítványát 1995-ben hívták életre azzal a céllal, hogy ezzel is segítség az ide járó gyerekek nevelését. A három évtized alatt rengeteg diák jutott tanulmányi támogatáshoz, de az iskola is folyamatosan fejlődik az alapítvány segítségével.

 

Minden évben megrendezzük az Orczy Iskolában az alapítvány műsoros délutánját, ahol lehetőség van a tanintézményünk támogatására. Idén az iskolai játszótért fejlesztjük a pénzből, amit Ruzsa Roland egészített ki. A célunk, hogy a gyerekek élvezhessék ezt a gyönyörű környezetet délutáni szabadidős foglalkozások alkalmával is. 

- mondta lapunknak Fodorné Kardos Judit az iskolaigazgató.

Az Orczy István Általános Iskola által szervezett alapítványi nap Kiskundorozsma egyik legszínvonalasabb  rendezvénye. Ilyenkor a gyerekek kiváló produkcióval lepik meg a szülőket, nagyszülőket, pedagógusokat akik rendszerint megtöltik a helyi sportcsarnokot.

Még mielőtt képviselővé választottak is prioritást élvezett, a kiskundorozsmai oktatási intézmények támogatása. Örömmel álltam most is az Orczy iskola kezdeményezése mögé és szívesen segítettem a játszótér kialakításában.

- mondta lapunk Ruzsa Roland. A Fidesz és a KDNP kiskundorozsmai önkormányzati képviselője elmondta, hogy 500 ezer forintot a képviselői keretéből biztosított az iskolának, a pénz másik felét pedig magánemberként, mint gyakorló szülő adta át.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.