Politika

Kövér László: új korszakot lehet nyitni a szlovák-magyar kapcsolatokban

Kövér László: új korszakot lehet nyitni a szlovák-magyar kapcsolatokban

2024. április 7., vasárnap
Kövér László: új korszakot lehet nyitni a szlovák-magyar kapcsolatokban

Gratulált Peter Pellegrininek a szlovák államfőválasztás második fordulójában elért győzelméhez Kövér László, az Országgyűlés elnöke.  

A házelnök az Országgyűlés sajtófőnöke, Szilágyi Zoltán által az MTI-hez vasárnap eljuttatott levelében azt írta, 

a magas részvételi arány mellett elért határozott győzelme erős felhatalmazást jelent, és egyértelműen azt mutatja, hogy a népe bízik Önben, mint emberben és politikai vezetőben egyaránt.

Kövér László a jelenleg a szlovák parlament elnöki tisztségét betöltő politikusnak címzett levelében hozzátette, Magyarország szempontjából nagyra értékelik, hogy a Szlovákiában élő magyar közösség tagjai is nagy számban támogatták a jelöltet. 

Ez tükrözi az Ön kisebbségek iránti tiszteletét és elkötelezettségét, amely egy fontos lépés a nemzeteink közötti kapcsolatok megerősítésében

- hangsúlyozta.

Hisz abban - írta a házelnök -, hogy Peter Pellegrini államfővé választásával új korszakot lehet nyitni a szlovák-magyar kapcsolatokban. Úgy folytatta: a magyarok ezért örömmel várják a következő éveket, amikor a két ország még szorosabbra fűzheti a barátság kötelékeit, és együttműködésével még több lehetőséget teremthet népei gyarapodásáért.

Kövér László az ukrajnai háborúval kapcsolatban kiemelte, hogy Magyarország és Szlovákia kormánya is elkötelezett a béke mellett.

Úgy fogalmazott: 

nagy örömmel fogadjuk, hogy Ön is ezen az állásponton van, és biztos vagyok benne, hogy a köztársasági elnöksége alatt még erősebben hallathatjuk a béke hangját a kontinensünkön.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.