Politika

Kétnapos ülést tart a héten a parlament

Kétnapos ülést tart a héten a parlament

2024. április 29., hétfő
Fotó: Teknős Miklós
Kétnapos ülést tart a héten a parlament

Tizenhét előterjesztés bizottsági jelentéseinek vitáját folytatják le hétfőn a képviselők az Országgyűlés kétnapos ülésének első napján.

Fotó: Teknős Miklós. 

 

A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint az ülés 13 órakor kezdődik a közelmúltban elhunyt Molnár László (MSZP) volt országgyűlési képviselőről történő megemlékezéssel. A napirend előtti felszólalások, interpellációk, azonnali kérdések és kérdések után kerül terítékre a 

17 javaslat tárgyalása, melyek között szerepelnek a digitális állampolgárság előregisztrációjáról szóló, a vendégbefektetői vízumok visszavonásával kapcsolatos rendelkezések, valamint a mindennapos testnevelésóra alóli felmentés lehetősége.

Ha a képviselők elfogadják a jogi és gazdasági versenyképesség erősítését célzó szabálymódosításokat, a közgyógyellátási jogosultság 2025. január 1-jétől alanyi jogosultság esetén az alapul szolgáló körülmény fennállásáig terjedne ki, a normatív közgyógyellátást pedig négy évre állapítanák meg. 

Napirenden szerepel az a két javaslat, amelyek alapján 2025 Klebelsberg Kunó egykori kultuszminiszter és Jókai Mór író emlékéve is lenne. 

Az utolsó napirend az oktatási, családügyi, kulturális tárgyú és kapcsolódó törvények módosítása, amely a már meglévő tanárképző felsőoktatási intézmények mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem feladatává teszi a tanárképzést, valamint a tanártovábbképzésben is kulcsszerepet szán neki. A javaslat megteremti annak jogszabályi feltételeit, hogy 

az Országos Széchényi Könyvtár, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Magyar Természettudományi Múzeum a Magyar Nemzeti Múzeumba integrálódva

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.