Politika

Deutsch Tamás: győzelemre készülünk

Deutsch Tamás: győzelemre készülünk

2024. április 7., vasárnap
Deutsch Tamás: győzelemre készülünk

Győzelemre készülnek a június 9-i európai parlamenti választáson és alázattal fordulnak az előttük álló feladatokhoz - mondta a Fidesz európai parlamenti (EP) listavezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 

 

Deutsch Tamás kijelentette: győztes csapatot akart a Fidesz országos elnöksége összeállítani az EP-válaszásra. Hozzátette: a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) EP-listájának az összeállítása abból az elgondolásból indult ki, hogy az előttük álló EP-ciklus talán a legnehezebb, a legkeményebb lesz.

Mint mondta, már most látható, hogy 

az elmúlt időszak rendkívül durva politikai zsarolásai ellenére még soha annyi brutális erejű támadás nem érte Magyarországot és a magyar szuverenitást, mint amire az elkövetkező években számítani lehet.

Emiatt egy olyan EP-delegáció összeállítására volt szükség, amelyik valóra tudja váltani, hogy az ötödik EP-választásokon is a Fidesz és a KDNP csapata győz, és az azt követő ötéves ciklusban képes harcosan szembeszállni a támadásokkal és megvédeni a magyar szuverenitást - mondta.

Deutsch Tamás az interjúban kiemelte: a Fidesz és a KDNP listája nemzeti lista, hiszen - mint mondta - a Kárpát-medencei magyarság határokon átívelő újraegyesítése kapcsán "nem a levegőbe beszélnek".

Hangsúlyozta, azon két határon túli magyar nemzeti közösség esetében, akik nem európai uniós tagországban élnek, különös jelentősége van annak, hogy a Fidesz-KDNP listáján a vajdasági és a kárpátaljai magyarság képviselője is ott lehet az európai döntéshozatalnál.

Hozzátette: különös fontos ez most, amikor lendületet kell adni a Nyugat-Balkán és azon belül is Szerbia uniós csatlakozásának, emellett az ukrajnai háború miatt nagy jelentősége van annak, hogy a kárpátaljai magyarság képviselője ott lehet az Európai Parlamentben.

A rádióinterjúban Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy az európai agrárgazdaságot támadó brüsszeli politikával szemben a nyugat-európai gazdák már fellázadtak, és győzelem esetén a gazdák érdekeinek képviselete ugyancsak egy hangsúlyos ügye lesz az előttük álló öt esztendőnek.

Elmondta: hónapok óta arról szól az európai fősodor, hogy jelentős jobboldali, szuverenista megerősödés várható a júniusi EP-választásokon. Deutsch Tamás szerint kedvező választási eredmény és a potenciális partnerek együttműködési készségének megléte esetén van esély arra, hogy egy 

nagy, akár egységes jobboldali, konzervatív, szuverenista frakció jöhet létre az EP-ben a Fidesz és a KDNP részvételével.

Egy ilyen frakció gyökeresen átrendezheti az Európai Unió (EU) politikai térképét, így jó esély van a jobboldali megerősödésre, mely Magyarország számára is mozgástérbővítő - mondta.

Ursula von der Leyen esetleges újraválasztásáról Deutsch Tamás úgy fogalmazott: szinte kizártnak látja az egyetértés lehetőségét a huszonhét állam és kormányfő között abban, hogy az Európai Bizottság jelenlegi elnökét egyhangúlag támogassák.

Deutsch Tamás elmondta, a jövő heti brüsszeli plenáris ülésen a mostani EP-ciklus megszámlálhatatlanadik magyar vitája várható, ahol az európai baloldal, a magyar dollárbaloldal már megint Magyarországot veszi terítékre az Európai Parlamentben. Hozzátette: a koreográfia ugyanaz, jól ismert hazugságokra, rágalmakra, mesterkélt ürügyekre építő megfogalmazások, melyekkel támadják Magyarországot és a magyar embereket.

Hozzátette, az igazi ok azonban világos, hiszen épp 

a jövő héten dönt az EP a mini plenáris ülésén az EU új migrációs paktumáról, mely jogszabályegyüttes lényegében zöld lámpát enged az Európa felé áramló illegális bevándorlásnak.

Ezt a migrációpárti jogszabálytervezetet mi, magyarok soha nem támogattuk, hát ezért büntetnek minket megint egy újabb vitával

- emelte ki. Rámutatott, jövő héten és az utolsó rendes április végi plenáris ülésen számtalan háborúpárti, az ukrajnai háborút eszkaláló, kiszélesíteni akaró javaslatot tárgyal az EP.
Hangsúlyozta, a magyar álláspont ismert: "egy békepárti álláspontot képviselünk, az azonnali fegyverszünetet, a béketárgyalások megkezdését". Ez ugyancsak kiváltja a brüsszeli bürokrácia háborúpárti tagjainak ellenérzését - tette hozzá.

Bármekkora is a támadás, bármilyen erős is a zsarolás, ami Brüsszelből minket ér, mi nem változtatunk az álláspontunkon

- jelentette ki Deutsch Tamás a Vasárnapi Újság című műsorban.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.