Politika

„Megvették őket kilóra” – új plakátkampányt indított a CÖF (Videó)

„Megvették őket kilóra” – új plakátkampányt indított a CÖF (Videó)

2024. március 18., hétfő
„Megvették őket kilóra” – új plakátkampányt indított a CÖF (Videó)

A baloldal külföldről való támogatása cselekvésre ösztönözte a Civil Összefogás Fórumot (CÖF), Budapest számos pontján találkozhatnak az emberek szervezet legújabb plakátjaival. Az ellenzék közel négymilliárd forintnyi külföldi forrást használt fel a 2022-es országgyűlési választáson, nem véletlenül olvasható a szervezet plakátjain az üzenet: „megvették őket kilóra.” A CÖF szóvivője úgy véli, a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választások előtt kulcskérdés a probléma megnyugtató beazonosítása és hatékony rendezése.

 

– A kampány arra is szolgál, hogy eltántorítsa a baloldalt a jövőbeli jogsértésektől – nyilatkozta lapunknak a CÖF legújabb plakátkampányáról a szervezet szóvivője. A plakátokon nem véletlenül szerepel a következő felirat: „Megvették őket kilóra.” Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász emlékeztetett, az elmúlt időszak fejleményei megerősítették, hogy a küzdelem az ellenzéki oldalon folyamatosan zajlik a balos brüsszeli és a Soros Gyuri bácsi-féle támogatásokért. 

– A nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvényjavaslat is rögzíti, miszerint a 2022-es országgyűlési választási kampányt már külföldről közvetlenül érkező pénzekkel próbálták befolyásolni, és ezt támasztotta alá az egységes baloldali ellenzék támogatásait feltáró nemzetbiztonsági vizsgálat is – mondta. Ifjabb Lomnici Zoltán felidézte: 

a baloldal közel négymilliárd forintnyi külföldi forrást használt fel a 2022-es kampány során, amiből több mint 1,8 milliárd forintot kapott a Márki-Zay Péterhez köthető Mindenki Magyarországa Mozgalom.

Több más konkrét bizonyíték mellett maga az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje is saját maga leplezte le, hogy a választási kampány során több millió amerikai dollár érkezett hozzájuk az Amerikai Egyesült Államokból. 

– Annak a tényét, hogy a baloldali pártok is a folyamat kedvezményezettjei voltak, az Állami Számvevőszék végső részlejelentése is alátámasztja, nevezetesen a külföldről érkező támogatás ügyében indított vizsgálata nyomán 260 millió forintos támogatásrészt illegálisnak találtak – magyarázta, majd rámutatott:

a főpolgármester körüli vonatkozó kérdések kapcsán is több bizonyíték napvilágra került.

Ifjabb Lomnici Zoltán emlékeztetett, a Nemzeti Információs Központ 2022-es választásokról készült jelentéséből kiderült: a 99 Mozgalom számlájára egy önkormányzati képviselő 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között 19 alkalommal fizetett be 506 millió forintnyi összeget, főként külföldi valutában: 917 695 euró és 3900 font készpénzben. 

A szóvivő felidézte, az OTP Bank Nyrt., mint a mozgalom számlavezető bankja, 2023 szeptemberében tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, hamis magánokirat felhasználása miatt a 99 Mozgalom ügyében.

Mindezek alapján a CÖF–CÖKA úgy döntött, hogy széles körű tájékoztatást indít arról, hogy a megvett baloldali politikusok milyen kérdésekben – a migráció, a gender és a háború – szolgálják ki kötelességszerűen a nemzetközi baloldalt

– jelentette ki az alkotmányjogász.

Háború, migráció, gender

A baloldali pártok pénzügyi és politikai felelősséggel tartoznak az Állami Számvevőszék vizsgálatának következményeként, azonban nem kis kockázatot vállalnak egy esetleges guruló dollárokért folyó újabb versenyfutással – hívta fel a figyelmet a szóvivő. Rámutatott: 

a nyilvánosság megismerte a baloldali pártelitek nemzetközi beágyazottságát, ezzel jelentős kárt okozva a jogállamisági kérdéskörök mentén folytatott harcuk hitelességén,

illetve további jogsértés megállapítása esetén a külföldről érkező pénzek visszafizetésére is kötelezhetik az inkriminált pártokat a hatóságok. 

– A szuverenitásvédelmi törvény hatálybalépésével a lehetőségeik meglehetősen korlátozottabbak, a kilátásba helyezhető szankciók pedig jóval szigorúbbak lesznek – jegyezte meg a szóvivő. A kampányfinanszírozás kérdéskörében, a legutóbbi magyarországi országgyűlési választások után robbant ki a botrány azzal kapcsolatban, hogy rejtett forintmilliárdok ömlöttek külföldről a hazai baloldalnak a választás előtt és azt követően, nemcsak az adományozóikat nem hozták nyilvánosságra, hanem a feltételezhetően így elfogadott támogatások teljes értékmennyiségét sem. 

A 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választások előtt – elsősorban az ország szuverenitásának megvédése okán is – kulcskérés a probléma megnyugtató beazonosítása és hatékony rendezése, és a legutóbbi jogalkotói lépések ebbe az irányba mutatnak

 – szögezte le ifj. Lomnici Zoltán.

(Forrás: Magyar Nemzet)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.