Politika

Gyanúsítottként hallgatták ki Iványi Gábort és Gurmai Zitát

Gyanúsítottként hallgatták ki Iványi Gábort és Gurmai Zitát

2024. március 28., csütörtök
Gyanúsítottként hallgatták ki Iványi Gábort és Gurmai Zitát

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Iványi Gábor lelkészt, egykori SZDSZ-es képviselőt és Gurmai Zita szocialista országgyűlési képviselőt.

 

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak gyanújával hallgatta ki a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a két gyanúsítottat. Az eljárás eddigi adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságán különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folytatott nyomozásban a hatóság tagjai 2022. február 21-én Budapesten, a VIII. kerületben, egy egyesület központjaként működő ingatlanban kutatást, lefoglalást végeztek.

Az eljáró pénzügyőrök tájékoztatták az érintett szervezet vezetőjét, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény szerint az eljárási cselekményen a hatóság tagjain és a jegyzőkönyvvezetőn kívül csak az érintett szervezet vezetője és jogi képviselője lehet jelen.

A megalapozott gyanú szerint Iványi Gábor mint a szervezet vezetője a többször elhangzott tájékoztatás ellenére a sajtó képviselőivel és más személyekkel kívánt bemenni a kutatás helyszínére.

Ezt elősegítendő Iványi Gábor és a felhívására a jelenlévők - köztük dr. Gurmai Zita országgyűlési képviselő és egy európai parlamenti képviselő - a helyszínt biztosító pénzügyőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozták

- írta a Központi Nyomozó Főügyészség.

A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését, és panasszal éltek a gyanúsítás ellen - közölte a főügyészség.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.